4 Temmuz 2012 Çarşamba

ORKİDELER NASIL KURTULDU?

Trabzon Teknokent bünyesinde kurulan bir şirket, 4 yıllık bir çalışma sonucu, yabani orkide çiçeklerinden üretilen salep türlerine ait tohumları, özel olarak hazırlanan besi ortamlarında çimlendirerek üretmeyi başardı.

PERA MÜZESİ'NDE ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde çocuklara yönelik yaz dönemi etkinlikleri düzenlenecek.

FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE ÇİZGİ ROMAN SERGİSİ

Fransız Kültür Merkezi'nde açılan ''Fransız Belçikalı ve Türk Çizgi Romanlarına Çapraz Bakış'' isimli sergi, 31 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.

"EVLİYA ÇELEBİ'NİN AYAK İZLERİNDE" KİTABI ÇIKTI

Türkiye ve Osmanlı tarihi araştırmacısı Heath W. Lowry'nin "Evliya Çelebi'nin Ayak İzlerinde: Bir Rehber Kitap Olarak Seyahatname" adlı kitabı, Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları'ndan çıktı.

İSTANBUL İÇİN TANGO ZAMANI

İstanbul dokuzuncu kez Tango Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. 4-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival bu sene Sebastian Arce, Mariana Montes, Ruben Veliz, Sabrina Veliz, Ali Işıklı, Mariano Otero ve Alejandra Heredia gibi birçok ünlü tango sanatçısını ağırlayacak.

TORONTO’DAN ÖDÜLLE DÖNDÜ

BerrakTüzünataç ile Engin Altan Düzyatan’ın başrol oynadığı “Bir Avuç Deniz” filmi, Kanada’nın Toronto kentinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Female Eye Film Festivali’nde “En İyi Yabancı Film” ödülünü kazandı.

SGK DAR GELİRLİ AİLELERE MAAŞ YARDIMI YAPMAYI PLANLIYOR

Sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık alanların hane içindeki kişi başına düşen geliri, asgari ücretin üçte birinden az ise yardım alabilecek.

HAZİNE ÇIKTI!

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde Justinianopolis Antik Kenti yakınlarında denizin dibinde, Roma dönemine ait olduğu sanılan Medusa ve Eros figürleriyle kaplı lahit bulundu. Lahit, incelenmek üzere Alanya Müze Müdürlüğü’ne götürüldü. Alanya’nın Okurcalar Beldesi Kara burun mevkiindeki dalış okulunda eğitmenlik yapan Hakan Güleç, yaklaşık 20 gün önce dalış yaptığı sırada üzeri kum ve kaya parçaları ile örtülü bir cisim gördü. Şezlong sanarak denizden çıkarmaya çalıştığı cismin “lahit” olduğunu fark eden ve üzerindeki figürlerin fotoğrafını çeken Güleç, çektiği fotoğrafları Alanya Müze Müdürlüğü’ne götürerek bilgi verdi.