8 Mayıs 2013 Çarşamba

PERA'DA MANOLO VALDÉS RESİMLER VE HEYKELLER SERGİSİ



Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, çağdaş sanatın yaşayan ustalarından İspanyol sanatçı Manolo Valdés’i 8 Mayıs - 21 Temmuz 2013 tarihleri arasında "Manolo Valdés, Resimler ve Heykeller" sergisiyle konuk ediyor.

İNSAN SAĞLIĞINI KORUYAN KUMAŞ



Ege Üniversitesi (EÜ) Tekstil Mühendisliği Bölümü'nde televizyon, bilgisayar, baz istasyonları ve birçok elektrikli aletin yaydığı elektromanyetik dalgalara karşı koruyucu kumaş geliştirildi.

ELECTRONICA FESTİVAL SAHNEDEN TAŞIYOR



2004 yılından bu yana düzenlenen, Türkiye'nin ilk ve tek elektronik müzik festivali olan Electronica Festival İstanbul onuncu yılında yepyeni konseptiyle birlikte Avrupa festivallerinin ruhunu 8 Haziran’da Küçükçiftlik Park’a ve şehrin en iyi kulüplerine taşımaya hazırlanıyor.

DEVLET LİSESİ ÖĞRENCİLERİ YURTDIŞI YOLCUSU



Uluslararası Lise Denkliği projesi ile Kabataş Erkek ve Atatürk Fen Lisesi öğrencileri kendi müfredatlarına ek olarak Cambridge Üniversitesi’nin diploma programını da alarak, uluslararası geçerliliğe sahip diploma sahibi olacak.

BAĞIMLILIKTAN KURTARAN AŞI BULUNDU



ABD’li biliminsanları, uyuşturucu ve diğer bağımlılıkları sona erdirecek bir aşı geliştirdiklerini açıkladılar.

17 TÜRK ŞARABINA ‘OLAĞANÜSTÜ’ DAMGASI



Masters of Wine Weekend İstanbul, etkinliğinde dünyaca ünlü 7 şarap ustası 43 üreticinin 320 şarabını tattı. Toplam 17 Türk şarabı ‘Olağanüstü’ anlamına gelen 90 ve üzeri puan aldı. Alınan en yüksek puan ise 92 ile Kavaklıdere Pendore Syrah 2010 ve Kavaklıdere Prestige Boğazkere 2004’e gitti.