30 Temmuz 2013 Salı

45 YAŞ ÜZERİ KİŞİLERE İNTERNET EĞİTİMİ VERİLECEK



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye'de 45 yaş üzeri kişilerin yaklaşık yüzde 80'inin hiç internet kullanmadığını ve gençlerin de internette ne yaptıklarını bilmediğini saptayınca bu yaş grubu ebeveynler için "internet ve bilgisayar kullanımı" eğitimlerini başlattı. Eğitimlerde temel bilgisayar kullanımının yanı sıra internette "güvenli" bilgiye erişme, çocukların Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarında iletişimin nasıl denetleneceği anlatılıyor.

ROCK'N COKE'TA BOMBA ETKİSİ!



The Prodigy, Jamiroquai, Within Temptation ve Dub FX 6-7-8 Eylül'de Rock'n Coke'ta.

YAZARLAR SEÇTİ: TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ TOLSTOY



125 İngiliz ve Amerikalı yazarın katıldığı ankette tüm zamanların en iyi yazarı Tolstoy seçildi. 'Anna Karenina' 19'uncu yüzyılın, Nobakov'un 'Lolita'sı ise 20'nci yüzyılın en iyi romanı.

ALZHEİMER İÇİN KAN TESTİ 'YOLDA'



Alzheimer hastalığını teşhis edecek bir kan testi üzerinde çalışan Alman araştırmacılar, sonuca yakın olduklarını açıkladı. Halihazırda, beyni harap eden bu hastalık için belirli bir test yok. Doktorlar, bu konuda kavrama testleri ve beyin filmlerinden yararlanıyor.

KALBİ DELİK AZERİ KADIN, ERZURUM'DA SAĞLIĞINA KAVUŞTU



Erzurum'daki özel bir hastanenin kardiyoloji servisinde tedavi gören Azeri hasta 45 yaşındaki İlhama Guliyeva'nın kalbideki delik, ameliyatsız olarak kasıktan girilip şemsiye yöntemi uygulanarak kapatıldı.

SOUL İLE İSTANBUL'DA SİNEMATİK YÜRÜYÜŞ



Artık İstanbul'da yürüyüş yaparken kendinizi bir filmin içinde gibi hissedeceksiniz. New York merkezli dijital medya şirketi International Film Factory(IFF), şehirde yürüyerek gezerken bir yandan da sinemada olduğu gibi sizi andan koparan SoUL Istanbul isimli bir Şehir Rehberi uygulaması üretti.

THE XX İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI



İngiliz indie pop grubu The XX, 7 Ağustos'ta Parkorman'da hayranlarıyla buluşacak.

MAAŞLAR BAYRAM ÖNCESİNDE ÖDENECEK



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur aylıklarının avans olarak bayram öncesinde ödenmesi için genelge yayımladı.