21 Aralık 2011 Çarşamba

SAĞLIKLI GIDANIN ADRESİ: EKOLOJİK PAZARLAR

Doğa dostu ve organik gıda üretimini hedefleyen ekolojik pazarlara rağbet gitgide artıyor. Ülkemizdeki ekolojik pazar sayısı 15'e ulaştı.

YENİ AIDS AŞISI İNSANLAR ÜZERİNDE DENENECEK

Birçok bilimadamının üzerinde çalıştığı AıDS aşısında, hastalar için yeni bir umut ışığı daha doğdu. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Kanada'nın Western Ontario Üniversitesi bilimadamlarından Prof. Chil-Yong Kang'ın geliştirdiği HIV aşısına, insanlar üzerinde denenmesi için vize verdi.

DEVLET ESKİ ELEKTRONİKLERİ EVLERDEN TOPLAYACAK

Çevre Bakanlığı, bozuk bilgisayar, cep telefonu, ömrünü tamamlamış televizyon ve buzdolapları ücretsiz olarak evlerden toplama kararı aldı. Söz konusu hurdaların bilinenin aksine durdukları yerde bile kansorejen etkilerinin olduğu belirtildi.

130 BİN ÖĞRENCİNİN BİLGİSAYAR HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin "Birebir Öğrenme Projesi" kapsamında ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine yönelik başlattığı ücretsiz dizüstü bilgisayar kampanyası bu yıl da devam ediyor. "Hedef Kocaeli'deki her çocuğu bilgisayar okuryazarı yapmak" sloganıyla 2 yılda 53 bin 296 öğrenciye ücretsiz dizüstü bilgisayar dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 26 bin 828 öğrenciyi bilgisayar sahibi yapacak.

BU 10 ROMAN ZİHİN AÇIYOR

Edebiyatın ‘iyileştirici’ niteliğinden yola çıkan bir grup bilim insanı, nitelikli romanların insan beynini geliştirip keskinleştirdiğini, sosyal bağları güçlendirerek kişiliği değiştirdiğini ve ilişki kurmayı kolaylaştırdığını ortaya koydu. Hürriyet'in haberine göre, Toronto Üniversitesi öğretim üyesi psikiyatr Keith Oatley ve Ingrid Wickelgren tarafından Scientific American’da yazılan makaleye göre, roman kahramanlarıyla özdeşleşmek, hem hayal dünyasını zenginleştiriyor, hem de sosyal bağları güçlendiriyor.