28 Nisan 2014 Pazartesi

HURREM SULTAN BALESİ ALMANYA’DA SAHNELENECEK



 
İstanbul Devlet Opera ve Balesi 17 Mart 2012’ de prömiyerini yaptığı Hurrem Sultan balesini üçüncü sezon Süreyya Operası’nda seyircisi ile buluşturuyor. Bale, 11-12 Mayıs’ta Almanya’ da düzenlenen Bodenseefestival’ inde iki temsil verecek.

İZMİRLİ FİRMA RED DOT’TA BİRİNCİ OLDU



Tasarım dünyasının Oscar'ı kabul edilen ödülü alan İzmirli firma Cemer Kent Mobilyaları kategorisinde, birinci oldu.

DENEK HAYVANLAR YERİNE YAPAY DERİ



İngiliz araştırmacılar, laboratuvarda geliştirilen insan derisinin özellikle ilaç ve kozmetik sektörleri için yapılan deneylerde hayvanların yerine kullanılabileceğini belirtti.

"OPERADAKİ HAYALET" İLE "GÜZEL VE ÇİRKİN" MÜZİKALLERİ İSTANBUL'DA



Dünyaca ünlü iki başyapıt "Operadaki Hayalet" ile "Güzel ve Çirkin" müzikalleri, İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak.

KUZGUNCUK BOSTANI'NDA UZLAŞMA



İstanbul Kuzguncuk'ta İlia'nın Bostanı olarak bilinen yeşil alanda geçtiğimiz günlerde yapılan ağaç kesimi ve budama işlemleri nedeniyle yaşanan gerginlik, Üsküdar Belediyesi ve Kuzguncuklular Derneği ile yapılan görüşme ile tatlıya bağlandı.

KANSERDE ÖMÜR UZATAN TEDAVİ



Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği (TROD) tarafından iki yılda bir gerçekleştirilen Radyasyon Onkolojisi Kongresi'nin bu yıl onbirincisi 23-27 Nisan tarihleri arasında Antalya'da düzenlendi. Kongrede akciğer kanseri, gastrointestinal sistem kanserleri, yumuşak doku sarkomları, jinekolojik kanserler, pediatrik ve hematolojik kanserler alanında birçok konuda son gelişmeler detaylı olarak ele alındı.

DİYABET HASTALARININ YENİ UMUDU KAHVE



Günlük tüketilen kahve miktarının 1,5 fincan artırılmasının, tip 2 diyabet riskinin yüzde 11 azalttığı ortaya çıktı. Araştırma sonuçları çok şaşırtıcı...

474 YILDIR ŞİFA DAĞITIYOR



UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne giren 'Manisa Mesir Macunu Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

NAZİLLİ'DE "CANLI KÜTÜPHANE" KURULACAK



Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Nazilli örgütlenmesi ile Nazilli Gençlik Merkezi tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Mesleki Kütüphane’ projesiyle bu kez lise öğrencileri ve ailelerinin umudu olacak.

BURSA'DA TÜRK-YUNAN DOSTLUK KONSERİ



Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü ve Dünya Müziği Derneği tarafından düzenlenen Türk-Yunan Dostluk konseri ilgi gördü.