23 Şubat 2011 Çarşamba

MALİYEDEN SİNEMACILARA DESTEK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatlarıyla Vergi Usul Kanunu uygulamalarını yeniden düzenleyen Genel Tebliğ Taslağı hazırlandı.

TÜRKLERİ GETİREN FERİBOTLAR DÖNÜŞ YOLUNDA

Libya'daki Türklerin deniz yoluyla tahliyelerine başlandı. Önceki gün İstanbul'dan Libya'ya giden iki feribottan Orhangazi-1 ve Osmangazi-1 sabaha karşı dönüş yoluna geçti. Feribotların bu gece Marmaris'te olması bekleniyor. Deniz Ticaret Odası'na bağlı Samsun adlı gemi de gece İstanbul'dan Libya'ya hareket etti. Ankara adlı geminin de bugün yola çıkması bekleniyor.

LES MUSICIENS DE SAINT-JULIEN'DEN BAROK MÜZİK

Barok müziğinin önemli temsilcilerinden Les Musiciens de Saint-Julien, bugün saat 20.00'de Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile Akbank Sanat Barok Müzik Günleri’nde sahne alıyor.

4/C'LİYE MÜJDE

Kastamonu İdare Mahkemesi, aralarında TEKEL işçilerinin de yar aldığı kamuda çalışan on binlerce 4-C'li personeli sevindirecek bir karar aldı. İdare Mahkemesi'nin aldığı karar gereğince, sözleşmeli olarak çalışan personele verilen uyarı cezası "ölçülülük ilkesi"nin bir gereği olarak sözleşmenin fesh edilmesine teşkil oluşturmayacak.

KANSERİN YAYILMASINDA ROL OYNAYAN ENZİM DURDURULDU

İngiltere'deki Kanser Araştırmaları Enstitüsünden bilimadamları, fareler üzerindeki deneylerde kanserli hücrelerin yayılmasını bir enzimi bloke ederek durdurduklarını açıkladı.

TÜRK TELEKOM GÜNEŞTEN YARARLANACAK

Türk Telekom, 47 ilde bulunan 700 santraldeki güneş enerjisi panellerine 2011 yılı içinde 500 tane daha ekleyerek güneş enerjisi ile çalışan santral sayısını 1200’e çıkaracak.

ÖĞRENCİLERE GİRİŞİMCİLİK DERSİ VERİLECEK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

ATA'YA BAĞLILIK TIRMANIŞI

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi'nin desteği ile bu yıl 6'ıncısın düzenlenen 'Ata'ya Bağlılık Tırmanışı', 180 dağcının katılımıyla geçen haftasonu Uludağ'da gerçekleştirildi. Yoğun sise rağmen Uludağ'ın zirvesine ulaşan 180 dağcı, burada saygı duruşunda bulunduktan sonra Bursa'ya döndü.