10 Aralık 2012 Pazartesi

DİYABETLİ HASTALARA REHBER HAZIRLANIYOR

Diyabetiklerin ve yakınlarının eğitiminde standardizasyon ve yaygınlaştırma sağlanması için diyabetli hastaların eğitimlerinde kullanılmak üzere "Diyabetli Hasta Eğitici Rehberi Hazırlık Çalıştayı" yarın Ankara'da başlayacak.

MEVLANA’YI DÜNYA OKUYACAK

Konya’da bu yıl düzenlenen Mevlana’yı anma törenleri nedeniyle bir ilke imza atıldı. “iOS (iPhone, iPad) ve android” işletim sistemine sahip cep telefonlarından Mevlana’nın ünlü eseri Mesnevi’nin 16 farklı dilde tercümesi indirilerek okunabilecek.

TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ BODRUM'DA

Ekolojik Üreticiler Derneği ve Dereköy Doğasevenler Derneği tarafından yerel tohumları korumak ve üretmeye teşvik etme amacıyla Bodrum Tohum Takası Şenliği düzenlenecek.

'ALMANYA’NIN NOBEL’İ TÜRK DOKTORUN

Türk doktor Onur Güntürkün, Almanya’nın Nobel’i olarak kabul edilen Leibniz Ödülü’ne layık görüldü.

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN 'MODÜL GÜNEŞ EVİ'

Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, ahşap yapım tekniği ve ekolojik malzemeler kullanılarak, Bursa-İzmir yolundaki bir alışveriş merkezinin otoparkında inşa edilen Güneş Evi'nin açılışı ve tanıtımına katıldı. Arınç, burada yaptığı konuşmada, Almanya'nın güneş, jeotermal ve rüzgar enerjisinden yararlanarak aynı zamanda binaların ısısının korumasını da sağlayarak enerjide dışa bağımlılığı azalttığını söyledi.

FAZIL SAY’DAN 4 YENİ YAPIT

Borusan Kültür Sanat’ın ilk kez 2010 yılında gerçekleştirdiği Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası(BİFO)& Fazıl Say Festivali’nin ikincisi 14-16 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.