14 Nisan 2011 Perşembe

DÜNYA ÇOCUKLARI 'DARGINLIK' BİLMİYOR

Devlet Tiyatroları'nın bu yıl 7. düzenleyeceği “Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali” için  nefesler tutuldu.  Festival, 24-29 Nisan tarihleri arasında dünya çocuklarını buluşturacak.

DOGON UYGARLIĞI PARİS'TE

Kara Afrika'nın en önemli uygarlıklarından 10 yüzyıllık Dogon sanatının başeserleri Paris Quai Branly Müzesi'nde sergileniyor.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER İÇİN İSTANBUL'DA ŞARJ NOKTALARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul'daki şarj noktalarını, trafik yoğunluğunun takip edilebildiği Trafik Kontrol Merkezi sayfalarında şimdiden göstermeye başladı. İstanbul elektrikli otomobil çağına hazırlanıyor. Başta bu araçların şarj noktaları olmak üzere yapılan hazırlıklar da bütün hızıyla devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İstanbul Enerji, şehrin farklı bölgelerinde 10'a yakın şarj noktası için çalışmalarını sürdürüyor.

HALTERDEKİ GURURUMUZ

Avrupa Halter Şampiyonası'nda Mete Binay, koparmada kaldırdığı 154 kilo ile altın madalyaya uzandı.

ROCK’N COKE'TA İLK İSİM MOTÖRHEAD

Coca-Cola tarafından Pozitif organizasyonu ile düzenlenen Rock’n Coke Festivali 16 ve 17 Temmuz 2011 tarihlerinde Hezarfen Havaalanı’nda müzikseverlerle buluşuyor. Bu sene birden fazla sahnesi ve farklı müzik türlerine ayırdığı zengin programıyla müzikseverlere dolu dolu bir haftasonu yaşatacak Rock’n Coke festivalinin bu seneki sanatçı programı belli oldu. Festivalde sahne alacak ilk sürpriz isim İngiliz metal devi Motörhead!

YENİLENEBİLİR ENERJİ GÜÇLENİYOR

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) hazırladığı rapora göre, yenilenebilir enerji projelerine küresel yatırım geçen yıl önemli oranda artış gösterdi.

FESTİVAL EMEKÇİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Esma Sultan Yalısı'nda, sunuculuğunu Meltem Cumbul'un yaptığı gecede konuşan İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı, bu yıl festival meraklılarını ''Film gibi 30 yıl'' diyerek çağırdıklarını, festivalin ilk kez gerçekleştirildiği 1982'den bu yana İKSV'nin de ''Film gibi 30 yıl'' yaşadığını söyledi.