20 Ağustos 2013 Salı

BALIK KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIYOR



Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Gazi, kalp krizi riskinin azaltılması, kalp ve damar hastalıklarında risk faktörünün en aza indirilmesi için haftada en az iki gün balık tüketilmesini önerdi.

DÜŞÜK KALORİLİ ANTİOKSİDAN KAYNAĞI



Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden olan şeftalinin 100 gramı 39 kalori içeriyor. Üstelik sağlığa zararlı ve yaşlanmayı hızlandırıcı serbest radikallerin bedenden atılmasında önemli rol oynuyor.

CANNES FİLMEKİMİ'NE TAŞINDI



Sonbaharın sinema durağı Filmekimi, bu yılın Cannes Film Festivali'nde yarışan filmlerden dokuz tanesini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak.

"ARIBA6" YOLA ÇIKTI



İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi tarafından yapılan güneş enerjisi ile çalışan ARIBA'nın 6.sı üretildi.

LISA STANSFIELD’DAN 90’LAR RÜZGARI!



90'lı yılların Soul ve Pop müziğinin divası Lisa Stansfield, Türkiye’deki ilk konserini 18 Eylül’de Harbiye Açıkhava’da vermeye hazırlanıyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ENGELSİZ İLAÇ



İzmir Kent Konseyi, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek ‘Engelsiz İlaç Projesi’ için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, EDAK Ecza Kooperatifi, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), Çağdaş Görme Engelliler Derneği ve Ege Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşecek projeyle, görme engellilerin kullandıkları ilaçları zamanında ve doğru bir şekilde kullanmasını sağlamak amaçlanıyor. ‘Engelsiz İlaç Projesi’ kapsamında görme engeli olan vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılmak üzere, gönüllü eczanelere toplam 1000 adet ‘sesli ilaç kutusu’ dağıtılacak.

YÜRÜYEN KÖŞK YENİDEN AÇILDI



Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 84’üncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ata’nın büyük bir çevrecilik örneği sergileyerek çınar ağacının dalının kesilmemesi için raylı sistemlerle yürüttürdüğü Yürüyen Köşk, restorasyonun ardından yeniden ziyarete açıldı.

'ALTIN KOZA' ADAYLARI BELLİ OLDU



Bu yıl 16 – 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak filmler belli oldu.