15 Kasım 2013 Cuma

ATİNA 6 AY SONRA İLK CAMİSİNE KAVUŞACAK



Yunanistan'ın başkenti Atina'da cami yapımı için dörtlü konsorsiyumun ihaleye sunduğu teklif kabul edildi. Caminin 6 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

KANSER TEDAVİSİNDE SICAK KEMOTERAPİ UMUDU



Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yumurtalık kanseri olduğu belirlene Sevdiye Güneş, ameliyatın ardından kanser hücrelerinin ısıtılarak yok edilmesi yöntemi ile tedavi edildi.

YAŞAR KEMAL’E YURT DIŞINDAN YENİ BİR ÖDÜL



Her yıl Norveç Edebiyat ve İfade Özgürlüğü Akademisi'nin Norveç'in ünlü milli şairi Bjørnstjerne Bjørnson adına verdiği 'Bjørnson Ödülü' bu sene Yaşar Kemal'e verildi. Kemal'e ödülünü, Norveç Edebiyat ve İfade Özgürlüğü Akademisi Başkanı Knut Odegard takdim etti.

EN SEVİLEN TENOR TEMA İÇİN GELİYOR



Dört Amerikan başkanı, iki papa ve Kraliyet Ailesi’nin yemin törenlerinin yanı sıra Olimpiyat Oyunları ve Dünya Kupası açılış törenlerinde performanslar sergileyen dünyanın en sevilen tenoru Andrea Bocelli’yi İstanbul ’da dinlemek için sayılı günler kaldı. 80 milyondan fazla albüm satan Andrea Bocelli, TEMA Vakfı’nın 20’nci yılının kutlanacağı özel konser için Most Production organizasyonuyla 22 Şubat 2014’te İstanbul’a gelecek. Ülker Sports Arena’daki konserin biletleri ise 20 Kasım saat 11.00’den itibaren Biletix üzerinden satışa sunulacak.

17 YIL SONRA YENİDEN YÜRÜDÜ!



Isparta Devlet Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi ile Kalp Damar Cerrahisi uzmanları, 17 yıldır neredeyse yatağa bağlı yaşam süren Mübin Tokgöz'ü yeniden yürüttü. 1996 yılında geçirdiği bel fıtığı ameliyatının ardından yürüyemez hale gelen Tokgöz, "Beni çocuklarım, damatlarım sedyede, sırtlarında taşıdı. Bu süre boyunca süründüm. Ayağımın üzerine basamıyordum. 'Bu hep böyle kalacak, bir daha yürüyemeyeceksin' demişlerdi. Ama bu iki doktor beni ayağa kaldırdı, yeniden yürüttü. Kurban Bayramı'ndan bu yana destek alarak yürüyebiliyorum. Hiçbir problemim kalmadı. Allah doktorlarımızdan razı olsun" diye konuştu.

AVRUPA'DA UÇAKLARDA CİHAZ KULLANIMINA TAM ÖZGÜRLÜK



Avrupa'da uçuşlar sırasında elektronik cihaz kullanma kuralları gevşetiliyor. Yeni kararla elektronik cihazların, kalkış ve iniş sırasında kullanılabilmelerinin de önü açıldı.

ALZHEİMER HASTALIĞINA GÖZDEN ERKEN TEŞHİS UMUDU



Bilim insanları, göz retinasındaki bazı özel hücrelerde gözlenen değişikliklerin Alzheimer hastalığının teşhis ve gözetimine yardımcı olabileceğini belirtiyor.

BİLET FİYATLARI DÜŞÜYOR!



Yılbaşında 100 adetle Türkiye’nin ilk 3 haneli uçak siparişini veren Pegasus Hava Yolları, motor seçimini son teknolojiden yana yaptı. A320neo ve A321neo’lardan oluşan Airbus siparişinde LEAP-1A tipi motorlar kullanılacak. Yüzde 15 yakıt tasarrufu sağlayan bu motorlarla Pegasus’un bilet fiyatları da yüzde 7-8 ucuzlayacak.