25 Şubat 2013 Pazartesi

"GERÇEK TEMİZLİK"



Buğday Derneği üyeleri doğaya zarar vermeden temizlik yapmanın yollarını anlatıyor...

TANGONUN DEVLERİ İSTANBUL'DA BULUŞUYOR



Tango İstanbul Dans Okulu ve Şişli Belediyesi'nin katkılarıyla Color Tango Orkestrası ve Sexteto Milonguero orkestraları 5-9 Mart tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve Antalya'da konser verecek.

85. OSCAR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin 85. Oscar ödülleri töreninde en iyi film ödülünü "Argo" aldı. Los Angeles Dolby Tiyatrosu'nda Seth MacFarlane'in esprili sunumuyla renklendirdiği gecede en iyi film Oscar'ını Ben Affleck'in ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) İran'daki 6 Amerikan vatandaşını kurtarmak için düzenlediği operasyonu anlatan filmi ''Argo'' elde etti.

ELEKTRİKLİYE ‘BABA’ TEŞVİK



Türkiye’deki otomotiv yatırımlarını artırmayı ve yerli marka otomobil konusunda daha somut adımlar atmayı planlayan hükümet, bu amaçla otomotiv sektörüne yönelik teşviklerin kapsamını genişletmişti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bu genişletilmiş teşviklere bir yenisini daha ekleyerek, TÜBİTAK’ın, yerli elektrikli araç üretimine yüzde 100 Ar-Ge desteği vereceğini açıkladı.

UCUZ AKARYAKIT "CEP"E GELECEK



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), tüketicilerin akıllı cep telefonlarıyla en ucuz akaryakıta ulaşılabilmesini sağlayacak bir program geliştirdi. Program sayesinde, Türkiye çapında 12 bin 870 adet lisanslı akaryakıt istasyonunun yeri ve istasyonlardaki anlık akaryakıt fiyatları, akıllı telefonlarda anında görülebilecek.