27 Şubat 2014 Perşembe

10 MİLYON KİŞİYE ÜCRETSİZ SEYAHAT MÜJDESİ



Türkiye genelinde yaklaşık 10 milyon şehit yakını, gazi, engelli ve yaşlının ilk defa şehir içi ve şehir dışı ulaşımda 'ücretsiz' seyahat edeceği sistem tamamlandı.

TARAFSIZ AMA KATILIMCI OLDUK



Türkiye ’nin ilk özel vakfı olarak 45 yıl önce kurulan Vehbi Koç Vakfı tarafından, insanların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumları teşvik etmek amacıyla her yıl sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık alanlarında verilen ‘Vehbi Koç Ödülü’ne, bu yıl kültür alanında Prof. Dr. Zeynep Çelik layık görüldü. Osmanlı kent ve kültür mimarisini, Osmanlı’da şehir tarihini inceleyen ilk kadın tarihçiler arasında yer alan ve halen New Jersey Institute of Technology’nin Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Zeynep Çelik, ödülünü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un elinden aldı.

ESKİ SOKAK OYUNLARI TRUMP'TA CANLANIYOR!



Geçmişin eğlenceli sokak oyunları Trump Alışveriş Merkezi'nde yeniden hayat buluyor.

ÇİLEK, KALP DOSTU

İtalyan ve İspanyol bilim adamlarının yaptığı ortak araştırma, çileğin, kalp hastalıklarında önemli bir risk faktörü olarak kabul edilen kolesterol üzerindeki faydalı etkisini ortaya koydu.

!F BAĞIMSIZ FİLMLER, İZMİR'DE



!f İstanbul'un Toronto'dan Venedik'e, Cannes'dan Sundance'e, dünyanın önemli festivallerinde büyük ilgi görmüş, yılın en çok beklenen filmleri  İzmir'de ilk kez seyirciyle buluşacak. Film gösterimi Konak Pier'de yapılacak. İzmirli sinemaseverlerin izleyeceği filmler arasında şunlar yer alıyor: