21 Haziran 2011 Salı

PROSTAT KANSERİNE AŞI UMUDU

Prostat kanserinin tedavisi için geliştirilen bir aşı, fareler üzerinde olumlu sonuç verdi. Sağlıklı hücrelerden alınan DNA'larla üretilen aşı, farelerin yüzde 80'inde prostat kanserini tedavi etti.

KANSER HASTASINA KAYMAKAMLIKTAN YARDIM ELİ

Sivas Şarkışla'da durumu iyi olmayan 9 çocuk babası kanser hastasına, kaymakam Abdullah Uçgun'un girişimleri sonucu 15 bin 987 avro tutarında ilaç yardımında bulunuldu.

GOOGLE'DAN AYAĞINIZA İNGİLİZ KÜTÜPHANESİ

İnternetteki arama motorlarından Google, İngiliz Kütüphanesi ile binlerce tarih kitabına internet ortamında ulaşma olanağı sağlayacak bir anlaşma sağladı.

ATLETİZMDE SÜPER LİG'E YÜKSELDİK

İzmir'de 2 gün süren Atletizm Avrupa 1. Lig Yarışları'nda Türkiye, lider olarak Süper Lig'e yükseldi.

ÇİNLİLER DE 'HAYDA BRE' DEDİ!

Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Sanat Yönetmeni' ödülüne layık görülen 'Hayde Bre', Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen 14. Şanghay Uluslararası Film Festivali'nde de En İyi Film ödülüyle Altın Kadeh'in sahibi oldu.

EV ENERJİSİ YÖNETİCİSİ GELİŞTİRDİ, KONUTLARDA TASARRUF YAPTIRACAK

HP, son kullanıcılar için yerel ağları kullanarak elektrikli aletlerin enerji tüketimini izleyen milimetrik sensörlerden gelen enerji tüketimi verilerini gerçek zamanlı olarak analiz eden ‘ev enerji yöneticisi’ni geliştirdi.

"MEVSİMLİK İŞÇİLER SİGORTADAN YARARLANABİLİYOR"

Türkiye'nin dört bir yanındaki fındık, çay ve pamuk tarlalarında çalışan tüm mevsimlik tarım işçilerinin sosyal güvenlik işlemlerinden yararlanabileceği bildirildi.