10 Haziran 2014 Salı

ÜNLÜ HEYKEL BAKSI'DA



2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müzesi, ödül kazanan müzenin bir yıl boyunca sergilemeye hak kazandığı, ünlü sanatçı Joan Miro’nun "Femme aux beaux seins" adlı bronz heykelini sergilemeye başladı.

'KONT DRACULA' SAHNEDE



Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali, 21-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

SAĞLIKTA DA TÜBİTAK KURULUYOR



Sağlık Bakanlığı, Türkiye ’nin tıp araştırmalarına devlet desteğini arttırmak için ‘Sağlık Tübitak’ı’ adlı projeyi hayata geçirmek amacıyla yasa taslağı hazırladı. 6 ayrı araştırma enstitüsü kurulmasını kapsayan projenin toplam maliyeti, 1 milyar lirayı bulacak. Proje, yurtdışındaki Türk bilim adamlarına da açılacak.

EN FAYDALI SEBZE SEÇİLDİ



En faydalı sebze ve meyveler belli oldu. ABD'de yapılan araştırmaya göre, sebzeler besin değeri bakımından meyveleri geride bıraktı.

XBOX ONE 5 EYLÜL'DE TÜRKİYE'DE SATIŞA ÇIKIYOR!



Microsoft, ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleştirilen E3 fuarında Xbox One’ın 29 ülkedeki çıkış tarihini ve önümüzdeki dönemde gelecek oyunlara dair detayları paylaştı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında 13 ülkede satışa sunulan Xbox One, 2014 yılı sonuna kadar 29 ülkede daha satılmaya başlanacak. Konsol Türkiye’de 5 Eylül’den itibaren Türkçe arayüzle piyasaya sürülecek.

BU BULUŞ AKILLI TELEFONLARIN EKRANLARINI KIRILMAZ YAPACAK



ABD'nin Ohio Eyaleti'nde bulunan Akron Üniversitesi araştırmacıları, polimer bir yüzey üzerindeki elektrotlardan oluşan şeffaf bir film geliştirdi. Son derece esnek ve sağlam olduğu belirtilen film, bir gün akıllı telefon ekranlarını korumak için kullanılabilir. Yeni teknoloji aynı zamanda ekran maliyetini de ciddi ölçüde azaltmaya yardımcı olabilir.