26 Mayıs 2011 Perşembe

OTİZMLİLER BİLİŞİM SEKTÖRÜNE KAZANDIRILACAK

Yüksek fonksiyonlu otizmli kişilerin sosyal etkileşimlerini eğitimlerle geliştirip bilişim sektöründe çalışmalarını öngören proje, en iyi iş planı seçildi.

ARTVİN'E DEV ATATÜRK HEYKELİ

İş adamı Sıtkı Kahvecioğlu, birçok ülkede gördüğü dev boyutlu heykellerden etkilenerek Artvin'de, şehre en hakim tepeye, her yerden görülebilecek şekilde, kaidesiyle birlikte 35 metre yüksekliğinde Atatürk heykeli yaptırıyor.

10. TÜRK -YUNAN DOSTLUK FESTİVALİ


10. Türk-Yunan Dostluk Festivali, 3-5 Haziran günleri arasında Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenecek.

VİYANA FİLARMONİ, ASPENDOS'TA

Dünyaca ünlü Viyana Filarmoni Orkestrası 9 Haziran’da başlayacak 18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’ne konuk oluyor. 2 Temmuz’da sona erecek festival süresince 2 yabancı konuğun yer aldığı 8 farklı eser, sanatseverlerin karşısında olacak. 21 Haziran’daki konserde Viyana Filarmoni Orkestrası’dünyaca ünlü şef Zubin Mehta yönetecek ve Daniel Barenboim solist olarak sahne alacak.

PABLO NERUDA YEREBATAN'DA

Yirminci yüzyılın en büyük şairlerinden kabul edilen Nobel ödüllü Pablo Neruda'nın şiirleri, Yerebatan'ın mistik atmosferinde okunacak.

KAYIP PİRAMİTLERİ NASA UYDUSU BULDU

ABD'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) bir uydusu, Mısır'da eski dönemlere ait 17 piramidin, binlerce mezarın ve evin keşfedilmesini sağladığı bildirildi.

İSTANBUL'A 15 KOLLU YANGIN DÜŞMANI

Yangın söndürme başta olmak üzere kentteki her türlü su ihtiyacında kullanılacak ''Ahtapot'' hortum sistemi dakikada 8,5 ton su basabiliyor. 15 kollu sistem sayesinde dağlar, tepeler geçilebiliyor ve 40 kilometre mesafeye ulaşılabiliyor.