14 Mayıs 2014 Çarşamba

KANSER TEDAVİSİNDE YENİ BİR UMUT



TÜBİTAK ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Engin Umut Akkaya, kanser ilaçlarının tümörlü bölgeye taşınmasını ve vücudun sağlıklı bölgelerine zarar vermeden sadece o bölgede etki etmesini sağlayan "kırmızı ışık" yöntemiyle, uluslararası patent başvurusu yapacak.

ESNEK, KATLANABİLİR CAM ÜRETİLDİ



Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç başkanlığındaki ekip, 1 yıllık çalışma sonunda esnek, katlanabilir cam üretti.

TRT BELGESEL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



TRT Belgesel Ödülleri'nde ulusal profesyonel kategoride birinciliğe layık eser bulunamazken, ikinciliği, yönetmenliğini Mehmet Özgür Candan'ın yaptığı "Çalıkuşu" adlı belgesel kazandı.

67.CANNES FİLM FESTİVALİ 'MONACO PRENSESİ' İLE AÇILIYOR!



Fransa’nın tatil kenti Cannes’te 14 Mayıs’ta ünlü sinema festivali başlıyor. 67.Cannes Film Festivali Nicole Kidman’ın başrolü oynadığı “Monaco Prensesi” filmi ile açılışı yapıyor. Jüriye Jane Campion (Yeni Zelanda) başkanlık ediyor.

AVRUPA İLE TÜRKİYE ARASINDA KÖPRÜ: EUROPALIA



Her yıl bir ülkeyi konuk eden Europalia Sanat Festivali, bu yıl Türkiye'yi ağırlayacak. Türk kültürünü beş ay boyunca tanıtacak olan Europalia, Avrupa ile ilişkileri de bir üst perdeye taşıyacak.

İDO 19 MAYIS İÇİN EK SEFERLER DÜZENLEYECEK!



16 Mayıs Cuma günü akşam, 17 Mayıs Cumartesi sabah saatlerinde ve 19 Mayıs Pazartesi günü öğlen ve akşam saatlerinde oluşması beklenen yoğunluğu gözeten İDO, bayram ve tatil yoğunluğuna bağlı olarak 30 ek sefer planladı.