11 Şubat 2013 Pazartesi

TEMA AŞKINIZ FİDANLARLA BÜYÜSÜN



14 Şubat Sevgililer Günü için Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) gönüllüleri fidan dikmeye davet ediyor.

SİLAHA KARŞI BİSİKLET



Uruguay da toplumda silah kullanımını azaltmak için yönetim ilginç bir kampanya başlattı. Silahını getirenlere karşılığında pırıl pırıl parlayan yepyeni bir bisiklet veriyorlar.

BAFTA'NIN KAZANANI ARGO!



İngiliz Film ve Televizyon Sanat Akademisi (BAFTA) ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu. En iyi film ödülünü "Argo" alırken, bu filmi yöneten Amerikalı aktör Ben Affleck'e de en iyi yönetmen ödülü verildi.

GRAMMY ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



ABD'de bu yıl 55'incisi verilen Grammy müzik ödülleri, Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

İZMİR 6 BİN SAYFALIK ANSİKLOPEDİ OLUYOR



İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), İzmir’in kültür envanteri içinde çok önemli bir yer tutan İzmir Kent Ansiklopedisi’nde son aşamaya geldi. Her biri 600’er sayfadan oluşan 10 ciltlik ansiklopedi, 7’den 77’ye her kesime hizmet verecek şekilde hazırlandı.

MEB'DEN DEV HAMLE



Milli Eğitim Bakanlığı, tüm müfredatın internet ortamına taşınacağı yeni bir sistem hazırlıyor. Şu anda 46 binden fazla görsel ve işitsel materyalin yüklendiği sistemi öğrenciler 8 ay sonra kullanabilecek.

KÖK HÜCRE MUCİZESİ!



İskoç ve İngiliz bilim insanları, yeni kemiklerin yeniden büyüyerek oluşmasını sağlayan suni kemik geliştirdi. Kemik iliğindeki kök hücreler ve yeni üretilmiş bir plastik maddenin birleştirilmesiyle oluşturulan suni kemik sayesinde, parçalanan kol ve bacakların iyileştirilmesi yakında mümkün hale gelecek.

3 BOYUTLU YÖNTEMLE YAPAY DERİ ÜRETİLDİ



Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezi’nden Prof. Dr. İsmail Lazoğlu, yapay deri ve yapay kemik alanında yaptığı çalışmayla Türkiye’de bir ilke imza attı.

BU KEZ HAYAT KURTARACAK



ABD'de bir bilim adamı geçici dövme ile hastalığı bildirecek bir teknik geliştirdiğini bildirdi. Yeni tekniğe göre dövme, hastalığı algıladığı anda en yakındaki bilgisayarı uyarıp acil yardım isteyecek.