19 Mart 2010 Cuma

ADRENALİN TUTKUNLARINA 'DAĞ FİLMLERİ FESTİVALİ'


Dağ kültürü derneği tarafından 30 Mart-4 Nisan arasında düzenlenecek festival kapsamında gösterilecek filmler, izleyicilere keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler yaşatacak

Dağ Kültürü Derneği tarafından düzenlenen ve izleyicilere keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler yaşatacak "5. Dağ Filmleri Festivali", 30 Martta başlayacak.

DAĞLARIN KADIN JOKEYLERİ

Varto ilçesine bağlı Teknedüzü köyünde Varto Kaymakamlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kadınlar arasında at yarışı düzenledi.

ELVAN, AVRUPA'DA AYIN ATLETİ SEÇİLDİ

Milli atlet Elvan Abeylegesse, Avrupa Atletizm Birliği (EAA) tarafından düzenlenen ankette, Şubat ayının bayan atleti seçildi.

BİYOGÜVENLİK KANUN TASARISI KABUL EDİLDİ

Biyogüvenlik Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kanuna göre, GDO ve ürünlerinin bebek mamaları ve bebek formülleri ile bebek ve küçük çocuk ek besinlerinde kullanılması, onay alınmaksızın piyasaya sürülmesi, GDO'lu bitki ve hayvanların üretimi yasaklanacak.

GDO'lu ürünün ilk ithalatı için Tarım, Orman ve Köyişleri Bakanlığına başvuru yapılacak. GDO ve ürünlerinin; insan, hayvan ve bitki sağlığı ile çevre ve biyolojik çeşitliliği tehdit etmesi durumlarında başvuru reddedilecek.

DÜNYA ONLINE

1.6 MİLYON KİŞİYE KEY MÜJDESİ

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri 8 Aralık 2009 tarihli 5939 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik gereğince 1.6 milyon hak sahibine Ziraat Bankası kanalıyla 22 Mart-2 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak.

DAHİ PİYANİST YENİDEN TÜRKİYE'DE

Hayatı Oscar ödüllü ''Shine'' filmine konu olan şizofreni hastası piyanist David Helfgott, 3 Nisan'da KKTC'de, 6 Nisan'da psikiyatristlere konser verecek.