7 Mart 2013 Perşembe

KARUN'UN EN DEĞERLİ HAZİNESİ TÜRKİYE'DE



Karun Hazinesi'nin en önemli parçası olan ''Kanatlı Denizatı'' broşu 8 yıl sonra Türkiye'ye iade edildi.

YAŞLI BEYİNLER GENÇLEŞTİRİLEBİLECEK!



Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, moleküler bir bağlantı sayesinde, gençlerde kolay etkilenen, yetişkinlerde ise durağan olan beynin nöronsal bağlantıları arasında köprü kurulabildiğini keşfederek, beynin yaşlanması sürecini tersine çevirdi.

ABİDİN DİNO'NUN 100 DESENİ GALERİ NEV'DE



Abidin Dino’nun 100'üncü yaşı sebebiyle Galeri Nev'de Bekir Akbaş’ın koleksiyonundan 100 nadir parça sergilenecek. Eserler arasında Dino'nun Yaşar Kemal’in “Deniz Küstü” romanı ile Nazım Hikmet’in “Kuvvayi Milliye Destanı”nı için yaptığı illüstrasyonlar da var. Sergi 15 Mart - 6 Nisan tarihleri arasında gezilebilir.

KLASİK MÜZİK AYI



Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali bugün başlıyor. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Salonu ve Beyoğlu Saint Antoine Kilisesi’nde gerçekleştirilecek festival barok, klasik, romantik ve modern müzikten örneklerin seslendirileceği yedi konserlik bir program sunuyor.

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI'NDAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE ÖZEL KONSER



İstanbul Devlet Senfoni Orkestra'sı (İDSO) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde özel bir konser düzenliyor. Dünya Kadınlar Günü ve Bahara Merhaba konseriyle İDSO, 8 Mart Cuma Saat 20.00'de Fulya Sanat Merkezi'nde dinleyicileriyle buluşacak. Şef Gian Carlo De Lorenzo yönetiminde gerçekleşecek konserde, Y. Koptagel'in Fossil Süiti, W. A. Mozart'ın 4 No'lu Keman Konçertosu ve R. Korsakov'un Şehrazat adlı eseri seslendirilecek.

İSTANBUL CAZ FESTİVALİ SÜRPRİZLERİ ERKEN BAŞLIYOR!



2–19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 20. İstanbul Caz Festivali,  caz dünyasının ünlü sanatçılarının yanı sıra yine pop, rock, folk ve dünya müziğinin başarılı isimlerini de müzikseverlerle özel bir programda buluşturacak.