15 Eylül 2011 Perşembe

GÖZTEPE PARKI İÇİN KARAR ÇIKTI

2005 yılında dini tesis alanı olarak ilan edilen Kadıköy'deki Göztepe Parkı'nın ''Park ve Dinlenme Alanı'' olarak kalmasına karar verildi.

İSTANBUL’DA SANAT TİTREŞİMİ

Çağdaş sanatın yeni rengi, bu yıl ilk kez düzenlenen Art Beat İstanbul yoğun bir katılımla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıldı. Giriş katta 29 yerli-yabancı galerinin sanatçılarının işleri sergilendiği Art Beat İstanbul’un Direktörü Arhan Kayar, amaçlarının İstanbullu sanat profesyonellerine ve yatırımcılarına yeni bir platform yaratmak ve İstanbul sanat dünyasını, sanatçılarını ve galerilerini dünyaya tanıtmak olduğunu söylüyor.

YAVRU CARETTALAR DENİZLE BULUŞUYOR

Türkiye'de caretta carettaların üç önemli üreme alanlarından biri olan Patara Plajı'nda yumurtadan çıkan yavrular denize koşuyor. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesinin birlikte yürüttüğü Carettaları İzleme Projesi kapsamında, Patara Plajı'nda bu üreme döneminde 101 caretta yuvası tesbit edildi. 18 kilometre uzunluğundaki plajda bulunan caretta yuvalarından 1700 tanesinin çıkışı tespit edildi. 41 yuvadan çıkan 1700 caretta yavrusunun 1500'ü sağlıklı bir biçimde Akdeniz'in mavi suları ile buluştu.

İŞİTME YETİSİNİ KAYBETMEK İSTEMEYENLER ENSTRÜMAN ÇALMALI

Psychology and Aging adlı dergide yayımlanan ve Toronto'daki Rotman Araştırma Enstitüsü'nden yapılan bir araştırma, 70 yaşındaki bir müzisyenin işitme yetisinin, hiç çalgı çalmamış 50 yaşındaki bir kişi kadar iyi olduğunu ortaya koydu. Araştırma yaşları 18'den 91'e dek kadar değişen bir grubu kapsıyordu.

SONY'NİN YENİ OYUN KONSOLU 17 ARALIK'TA

Japon şirketi Sony'nin yeni taşınabilir video oyun konsolu Vita, 17 Aralık'ta Japonya'da piyasaya çıkıyor.

''JURASSIC LAND'' AÇILDI

''Jurassic Park'' filminin danışmanları tarafından tasarlanan, 70 dinozorun birebir maketinin yer aldığı ''Jurassic Land'' adlı dinozor parkı açıldı.

ARKADAŞ LİSTELERİNE ÖZGÜRLÜK

Facebook, 'arkadaş listeleri' özelliğinde gerçekleştirdiği değişikliklerle, kullanıcıların paylaşımlarını dilediği arkadaş gruplarıyla sınırlandırmasını kolaylaştırdı.

GURBETÇİLERE MÜJDELİ HABER

Almanya'da yaşayan gurbetçilere müjdeli haber. Gurbetçilerin Türkiye'de almış oldukları mesleki diplomalar Almanya'da da geçerli olacak. Ayrıca işadamlarına, ticari vizeler konusunda da kolaylık sağlanacak.