6 Mart 2010 Cumartesi

ALMANYA’DA OSMANLI İHTİŞAMI

Dresden kentinde Osmanlı eserlerinden oluşan daimi sergi 7 Mart’ta ziyarete açılacak. Türk Odası (Türckische Cammer) olarak adlandırılan sergi, Türkiye dışındaki en kapsamlı Osmanlı eserleri koleksiyonu niteliği taşıyor.

SERUMLU EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliğiyle, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan hastane okulda, çocuklar tedaviye ara verildiğinde eğitim alıyor. Hastanenin Çocuk Servisi'nde 2001 yılında açılan Hastane Okulu'nun sıralarından 9 yılda binlerce hasta öğrenci geçti.

12 YAŞINDAKİ MARTİNA ADA HALKINI KURTARDI

Şili’deki depremin ardından meydana gelen tsunaminin vurduğu Robinson Cruose adasının halkı 12 yaşındaki kız çocuğu Martina’nın dikkati sayesinde hayatta kaldı

SİMİT PARALARI HAİTİ'YE

Kasyeri Burhan Dinçbal İlköğretim öğrencileri simit paraları ve harçlıklarından biriktirdikleri paralarını Türk Kızılayı aracılığıyla Haitili depremzedelere bağışladı.

AMERİKA'NIN MARKETLERİNE KADAR GİRDİ

Türkiye'de üretilen her 3 bisküviden birinin imal edildiği Karaman, son yıllarda bulgur ihracatında da söz sahibi olmaya başladı. ABD'de marketlerin gıda reyonlarında Karaman bulguru satılmaya başlandı. 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Karamanoğlu Mehmet Bey'in tarafından ilk kez Türkçe'nin resmi dil ilan edildiği Karaman'ın bugün sosyal ve kültürel alanda olduğu gibi ekonomik alanda da her geçen gün geliştiğini ifade etti.       

Özellikle bisküvi ve çikolata üzerine faaliyet gösteren onlarca fabrikanın bulunduğunu Karaman'da gıda sanayisinin çok geliştiğini anlatan Toktay, kentin sanayisinin önemli bir bölümünün gıda üzerine olduğunu belirtti.       

SPIRIT ÖDÜLLERİ VERİLDİ

ABD'de "Bağımsız Film Oscarları" olarak tanımlanan Spirit Ödüllerinin 25.'si verildi.

Oscar Ödüllerinin verilmesinden bir gün önce verilen "Spirit"e bu yıl "Precious" damgasını vurdu. En İyi Film ödülünün sahibi olan "Precious", Lee Daniels'a En İyi Yönetmen, Gabourey Sidibe'ye En İyi Kadın Oyuncu ve Mo'Nique'e de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.

MİGRENE PRATİK ÇÖZÜM UMUDU

Migrenin tedavisi için başın arka kısmına manyetik titreşim gönderen küçük bir cihaz, deneylerde yüzde 40 başarı sağladı.

New York'taki Albert Einstein Tıp Okulu'ndan uzmanların yürüttüğü deneylerde, 10 hastadan dördünün cihazı iki saat boyunca kullandıktan sonra ağrılarının geçtiği tespit edildi. Ancak doktorlar cihazın ne sıklıkta kullanılması gerektiğini belirlemek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söylüyor. Cihazın ciddi bir yan etkisi bulunmadığı ve hastaların rahatlıkla evlerinde kullanabilecekleri bildirildi.

FORD OTOSAN’IN HEDEFİ 2.5 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Ford Otosan, 2010’da yeni model hazırlıkları çerçevesinde 150 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı öngörürken, ihracatını 2.5 milyar dolara çıkartmayı hedeflediğini bildirdi

Genel Müdür Nuri Otay, 2009 yılında yaklaşık 2.2 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Ford Otosan’ın 2010 yılı hedefinin yüzde 15 artışla yaklaşık 2.5 milyar dolar olarak planladığını söyledi. Bu yıl, özellikle Connect ve Connect Taxi ile ABD ve Kanada pazarlarına yaptıkları açılımı sürdürmek niyetinde olduklarını kaydeden Otay, ürünlerini 60 ülkeye ihraç ettiklerini, buna devam edeceklerini bildirdi.