26 Mayıs 2014 Pazartesi

DEEP PURPLE'IN KIBRIS ÇIKARMASI



Efsanevi İngiliz rock grubu Deep Purple, dün akşam KKTC’de konser verdi. Ülke tarihinde ilk kez yaklaşık 30 bin kişi bir konserde biraraya gelmiş oldu.

ALTIN PALMİYE "KIŞ UYKUSU"NUN



Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Cannes Film Festivali'nde "Kış Uykusu" filmiyle "Altın Palmiye Ödülü"nü kazandı. Ceylan, ödülünü alırken yaptığı konuşmada "Bu ödülü Türkiye'de geçen yıl hayatını kaybeden gençlere adıyorum" dedi.

SITMAYA KARŞI ÜMİT TANZANYALI ÇOCUKLAR



Afrika'nın Tanzanya ülkesinde bir grup çocuk, sıtmaya karşı doğuştan gelen bağışıklık sistemleri ile bilim insanlarının ilgi odağı oldu.

KARPUZ HER DERDE DEVA



Yaz mevyelerinin vazgeçilmezlerinden olan karpuzun; alzheimer, kalp, damar, tansiyon ve felç gibi pek çok hastalığa iyi geldiği bildirildi.

ŞANLIURFA KEHRİBARI TAZE KANA KAVUŞTU



Çanakkale'de 'çini', Erzurum'da 'oltu taşı', Isparta'da 'deri aksesuar', İzmir'de 'keçe yapımı” ve Şanlıurfa'da 'kehribar...

KOCAELİ KİTAP FUARI REKOR KIRDI



Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en büyük ikinci kitap fuarı unvanını kazanan Kocaeli Kitap Fuarı, her sene rekor sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. 2012 yılında 355 bin kişiyi ağırlayan Kocaeli Kitap Fuarı 2013 yılında 460 Bin bu yıl ise 480 Bin ziyaretçi sayısı ile zirveyi yine kaptırmadı. 400 etkinlik, 350 yayınevi, 29 sahaf ve 50 STK’nın yer aldığı fuar, 25 Mayıs Pazar günü sona erdi. Kocaeli Kitap Fuarı’nda her gün onlarca yazar kitapseverler için kitaplarını imzaladı.