26 Şubat 2011 Cumartesi

VEHBİ KOÇ ÖDÜLÜ FİLİZ ALİ’NİN

Vehbi Koç Vakfı tarafından bu yıl kültür-sanat alanında verilen 10. Vehbi Koç Ödülü'ne, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisinin kurucusu Prof. Dr. Filiz Ali layık görüldü.

AMAZON'A GÜZEL HABER

Brezilya'nın kuzeyindeki Para eyaletinin Federal Yargıcı Donaldo Desterro, Amazon Yağmur Ormanları'nda büyük bir hidroelektrik santrali yapılması planını, çevresel kaygıları gerekçe göstererek askıya alınmasına karar verdi.

NICK WARREN YENİDEN İSTANBUL'DA

Dünyanın en tanınan ve en başarılı house Dj’lerinden biri olan İngiliz asıllı Nick Warren, 26 Şubat Cumartesi gecesi İstanbul’da olacak.

TÜRKİYE'NİN İLK ÜNİVERSİTE ÖZEL ARKEOLOJİ MÜZESİ AÇILDI

Türkiye'nin ilk üniversite özel arkeoloji müzesi niteliğiyle Kütahya'da açılan müzede, 4 bin yıllık yanarak korunmuş insan beyinleri ve mercimek tohumlarının da bulunduğu Seyitömer Höyüğü'nden çıkarılan tarihi eserler sergileniyor.

DOLMABAHÇE'DE SARAY KOLEKSİYONLARI MÜZESİ

Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı'nda "Saray Koleksiyonları Müzesi" açıldı. Açılışı, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin yaptı. Şahin, müzede sergilenecek 5 bin obje arasında son dönem Osmanlı saraylarında kullanılan mutfak araçları, yemek takımları, dokuma malzemeleri, el yazmaları, aydınlatma ve ısıtma araçları, tarihi halıların yer aldığını dile getirdi.

ELEKTRİKLİ OTOYA VERGİ MÜJDESİ

Otomotiv sektörünün heyecanla beklediği elektrikli araçlardan alınacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) miktarları açıklandı. Buna göre elektrikli otomobiller motor gücüne göre yüzde 3, yüzde 7 ve yüzde 15 olmak üzere üç ayrı kategoride vergilendirilecek. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, motor silindir hacmi 250 cm3'ü geçmeyen motosikletlerde de mevcut ÖTV'nin yüzde 22'den 8'e düşürüleceğini belirtti. Bakan Şimşek, Torba Kanun kapsamında elektrikli otomobillerin vergilendirilmesine dönük kararname kararname taslağıyla elektrikli binek otomobiller ve motor gücü 20 kilovatın altında olan elektrikli motosikletlerin ÖTV oranlarının belirlendiğini kaydederek, bunun yanı sıra dar gelirli vatandaşların kullandığı motor silindir hacmi 250 cm3'ün altında olan motosikletlerde de ÖTV indirimine gidildiğini bildirdi.

MOTOPLUS 2011 KAPILARINI AÇTI

Motosiklet tutkunlarının heyecanla beklediği MotoPlus 2011, 24 Şubat 2011 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.