17 Eylül 2013 Salı

LEONARD COHEN'İN STÜDYO ALBÜMLERİ BOXSET'TE



Efsanevi müzisyen Leonard Cohen'in ilk müzik yıllarından bugüne tüm stüdyo albümlerinin yer aldığı boxset Sony Music etiketiyle müzikseverlerle buluştu.

FİLMEKİMİ'NDE BİLETLER 21 EYLÜL'DE SATIŞTA



İKSV tarafından 12. kez düzenlenen Filmekimi, 28 Eylül-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Biletler 21 Eylül Cumartesi günü satışa çıkacak.

BU PARKTA ENGEL YOK



Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Yavuz Kocaömer’in adının verildiği engelli parkı, törenle açıldı. Açılış törenine Kocaömer’in yanı sıra Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı ile Beşiktaş ve Galatasaray spor kulüplerinden engelli sporcular katıldı.

KATARAKTLI ÇOCUKLARA KAN TESTİ



Konjenital katarakt ile doğan çocuklar için tedaviyi geliştirecek bir kan testi geliştirildi. Manchester'da bir araştırmacı ekibi tarafından geliştirilen bu yöntemle DNA'daki bilinen her mutasyon analiz edilebilir.

LİSE SONLARA TEK DERS SINAVI MÜJDESİ



Milli Eğitim Bakanlığı, tek dersten başarısızlığı nedeniyle mezun olamayan lise son sınıf öğrencilerine tek ders sınavına girme hakkı getirdi.

DİJİTAL MÜZİK PLATFORMU TÜRKİYE’DE



Müzikte, 182 ülkede aylık 10 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış olan dijital müzik platformu Deezer.com, Türk kullanıcılarına yönelik içerik ve yerli katalogla yayın hayatına başladı.