26 Kasım 2010 Cuma

TÜRKİYE'NİN İLK GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN ARACI SERİ ÜRETİME HAZIRLANIYOR

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından geliştirilen ve İstanbul otomobil fuarında da yoğun ilgi gören ilk yerli güneş enerjisi ile çalışan araçlar seri üretime hazırlanıyor. Güneş olduğu sürece yakıt maliyeti sıfır olan araçlar, gece de gündüz depoladığı güneş enerjisi ile 150 km gidebiliyor.

PİYANO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu yıl da özel bir programla sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı festival 26 Kasım -16 Aralık tarihlerinde Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

YETİMHANE PAZARTESİ SAHİBİNE KAVUŞUYOR

Büyükada’daki Rum yetimhanesi yıllarca süren yargı sürecisinin ardından, pazartesi günü tapudaki ‘malik’ kısmındaki Vakıflar Genel Müdürlüğü ifadesinin silinip yerine ‘Fener Rum Patrikhanesi’ yazılmasıyla resmen Patrikhane’nin olacak.

OKYANUS'TA 50 GÜN KAYBOLDUKTAN SONRA SAĞ BULUNDULAR

Pasifik Okyanusu'nda bindikleri teknede 50 gün boyunca kaybolan üç genç sağ olarak bulundu.

ZEUGMA'NIN BİLİNMEYENLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Zeugma Antik Kenti'nde 2000'li yıllarda gerçekleştirilen kurtarma kazılarıyla Birecik Baraj Gölü suları altında kalmaktan kurtarılarak Gaziantep Arkeoloji Müzesi'ne taşınan mozaikler, yeni yaptırılan Zeugma Mozaik Müzesi'ne taşınıyor.

DOĞUMUNUN 770. YILINDA YUNUS EMRE SEMPOZYUMU

Yunus Emre'nin doğumunun 770. yıldönümü münasebetiyle İstanbul'da uluslararası bir sempozyum düzenleniyor.