28 Eylül 2011 Çarşamba

YETENEĞİNLE BU HEYECANA ORTAK OL

Tüketici elektroniğinin lider ismi Samsung, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) tarafından yürütülen Yaşasın Okulumuz projesine desteğini, onardığı okullara yenilerini ekleyerek sürdürüyor. TOÇEV ile birlikte bu yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, 3 ilde, 3 köy okulu daha onaran Samsung, online bir kampanya ile gönüllüleri de okul açılışına dahil edecek.


DEVLET TİYATROLARI PERDELERİNİ AÇIYOR

Devlet Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamaya göre, DT, 19 ildeki 54 yerleşik sahnesiyle ve turne sahnelerinde 2011–2012 tiyatro mevsiminin ilk turunda da seçkin tiyatro eserlerinin en güzel örneklerini sanatseverlerle buluşturacak.
Türk tiyatrosunun, ulusal üslubunu oluşturacak olan oyun yazarlarını desteklemek amacıyla her sezon Türk tiyatro eserlerinin yeni örneklerini repertuvarına alan ve 60. yılında 60 yeni yerli oyunu ilk kez sahneleyen DT, yeni mevsimde de 11 yeni yerli oyunu ilk kez sahne ışıklarına çıkaracak. Bir çeviri oyun da ilk kez sahnelenecek oyunlar arasında yer alacak.

'İSTANBUL RESİTALLERİ' BAŞLIYOR

2012 yılı, uluslararası klasik müzik çevrelerince, büyük besteci Claude Achille Debussy'nin 150. doğum yıl dönümü dolayısıyla 'Debussy Yılı' olarak kutlanacak. 'İstanbul Resitalleri' de 2011-2012 sezonunu, bu çerçevede Caude Achille Debussy'ye ithaf etti. Sezon boyunca, resital programlarında eşsiz kompozitör Debussy'nin eserlerine yer verilecek.

BEZDİREN CEP MESAJLARINA ÇÖZÜM

Hemen her saat yeni kampanya, indirim, promosyon, kullanım yolu gibi içeriklerle cep telefonlarına gönderilen mesajlar, dünyanın pek çok ülkesinde kullanıcıları hayattan bezdiriyor. Hindistan'da yetkililer bu sorunu aşmak için gönderilebilecek mesaj sayısına bir tavan getirdi.

SENFONİ, ROCK MÜZİKLE BULUŞTU

Klasik müziğin en tanınmış bestecilerinin eserlerini, rock müzik ile yeniden yorumlayan besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen, SenfoROCK gösterisini yurt dışında sergilemeye hazırlanıyor.

ÜNİVERSİTELİYE ÖĞRETMENLİK İMKANI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2011-2012 eğitim öğretim yılında, 53 üniversitede toplam 13 bin 400 kişilik pedagojik formasyon sertifika programı açılmasını uygun gördü.