14 Şubat 2013 Perşembe

İNTERNETLİ TABLET DAĞITILDI



Fatih Projesi kapsamında geçen yıl 17 il pilot seçildi ve tablet dağıtılmaya başlandı. 52 okulda 12 bin 800 öğretmen ve öğrenciye tablet dağıtıldı. Ayrıca Türkiye genelinde 3 657 okula 85 bin 500 akıllı tahta kuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı ’nın Şubat 2013’te dağıtılacağını duyurduğu 49 bin yeni tabletin dağıtımları da başladı. Geçen sene dokuzuncu sınıfların tamamına tablet dağıtılmadığı için, bu öğrenciler 10. sınıfa geçip alan seçtikleri ve karma sınıflarda okumaya başladıkları için sıkıntılar yaşanmıştı. Sınıflarda tableti olan ve olmayan öğrenciler bir araya gelmişti. Bu sene bu sorunun tekrar etmemesi için bu kez pilot okulların tüm dokuzuncu sınıf şubelerine tablet dağıtıldı.

Proje kapsamında pilot il olan İstanbul ’da 1178 yeni tabletin dağıtımına başlandı. Böylece İstanbul’da 2263 tablet dağıtılmış oldu. Pilot okullardan Bağcılar Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nin dokuzuncu sınıflarına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın katılımıyla tabletler dağıtıldı. Yeni dağıtılan tabletlerin yanında geçen senekinden farklı olarak öğrencilere elektronik kalem, öğretmenlere de klavye verildi. Daha önce öğrenciler, tabletlerle sadece okulda internete girebiliyorken bundan sonra okul dışında da internet erişimleri olabilecek. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, tablet bilgisayarların peyderpey dağıtılacağını dile getirdi.
Fatih Projesi kapsamında pilot illerden biri olan Van’da da okullarda tablet bilgisayar dağıtımına başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen 449 tablet bilgisayarı Van Valisi Münir Karaloğlu, Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki öğrencilere ve öğretmenlere dağıttı. Vali Münir Karaloğlu, okullarda artık karatahtalar yerine akıllı tahtaların, tebeşir yerine ise tabletlere dokunmanın yer alacağını söyledi. Dağıtım sonrası tablet bilgisayardan ilk olarak matematik dersi işlendi.

0 yorum:

Yorum Gönder