16 Ekim 2010 Cumartesi

'GÖRMEDİĞİMİZ ATATÜRK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ' AÇILDI

Hanri Benazus'un özel koleksiyonundan fotoğrafların yer aldığı ''Görmediğimiz Atatürk fotoğrafları sergisi, Karum'da açıldı.

ROBOT BACAKLAR FELÇLİLERİ YÜRÜTÜYOR

Koşmak veya yürürken sevgilimize sarılmak günlük yaşamın basit aktiviteleri olsa da bir grup insan için hayalin ötesine geçemiyor.  Berkeley Bionics adlı şirket, üzerinde çalıştığı son teknoloji ürünü robot-bacak sistemiyle bu sorunun üstesinden gelmeyi planlıyor.

Şirketin geliştirmiş olduğu e-Legs (e-Bacaklar) adlı sistem robotik bir dış iskelet olarak düşünülebilir. Aküyle çalışan ve yapay zekaya sahip sistem, pek uzak olmayan bir gelecekte hareket engelli kişilere özgürlüklerini kazandıracak.

İNSANIN İÇİNİ ISITAN SERGİ AÇILDI

İstanbul’da Beyoğlu Kültür Sanat Galerisi’nde açılan "Çini Bahçesinde Nevbahar"adlı sergideki eserler soğuk ve yağmurun hüküm sürdüğü şu günlerde insanın içini ısıtıyor.

TÜRK DOKTORLAR KANSER AŞISI ÜRETTİ

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hakan Akbulut meme, akciğer ve kolon kanserinde başka bir tedavi şansı kalmamış hastalarda uygulanmak üzere kanser aşısı geliştirilmesi çalışması yürüttüklerini açıkladı. Projeyi ABD’deki başka bir merkezle birlikte yürüttüklerini belirten Akbulut, belirli bir grup insan üzerinde klinik araştırma yapmak üzere ABD’de gerekli onayın alındığını, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı’ndan onay alınması halinde çalışmalara 2011’de başlanabileceğini, bu aşıyı ilk olarak başka şekilde tedavi şansı kalmamış 20 meme kanserli hastada deneyeceklerini bildirdi. Akbulut, aşının hayvanlarda yüzde 100 başarılı sonuç verdiği belirtildi.