18 Nisan 2010 Pazar

ALTIN LALELER SAHİPLERİNİ BULDU

29. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin kapanış galası ve ödül töreni, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Sunuculuğunu Mehmet Ali Alabora'nın üstlendiği gecede, ''Sinemada İnsan Hakları'' yarışmasındaki Avrupa Konseyi Sinema Ödülü FACE'e, Filistinli Scandar Copti ve İsrailli Yaron Shani'nin yönettiği ''Ajami'' layık görülürken, ''Jüri Özel Ödülü'', ''The Day God Walked Away'' (Tanrının Gittigi Gün) adlı filme verildi.

TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR!

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), 14 yıl Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı yapan, TUBİTAK Bilim Kurulu Üyesi ve TTGV genel sekreterliği görevlerini yürüten, 2001 yılında vefat eden Dr. Akın Çakmakçı adına bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği "Dr. Akın Çakmakçı Üniversite Sanayi İşbirliğinde En Başarılı Tez ve Kuruluş" yarışmasında, sanayiye önemli kazanç sağlayan 10 araştırmayı ödüllendirdi.

HEM GENÇ HEM 'DÂHİ'

Arizona Üniversitesi Astrofizikçi Prof. Dr. Feryal Özel, ünlü fizikçi Einstein, matematikçi Nash gibi dünyanın en tanınmış bilim insanları ile birlikte 20 kişilik "Büyük Fikirler" listesine adını yazdırdı.

KARAMAN'DA ÇOCUKLARA SİNEMA ÜCRETSİZ

17-18 Nisanda Astro Boy isimli film, Ülker sponsorluğunda tüm çocuklara Sinenasta ücretsiz gösterilecek. İki gün boyunca devam edecek olan gösterimin seansları 11.30, 13.30, 15.45, 18.00 ve 20.15'de yapılacak.

GMAIL KULLANANLARA 2 MÜJDE!

Google , en popüler web tabanlı ücretsiz e-posta servislerinden biri olan Gmail servisine kullanımı kolaylaştıracak iki yeni özellik ekledi. Üstelik daha önce duyurduklarımızın aksine bu iki özellik Labs içerisinde yer almıyor. Her ikisi de doğrudan Gmail'in özellikleri olarak kullanıma girdi.

100 KÖY OKULUNUN DİLEĞİ GERÇEK OLACAK

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Okulun İçin Dilek Tut" kampanyasının startını verdi. Erdoğan, "Gözlerimizi kapatıp çevremizdekileri görmezden gelemeyiz" dedi. Üsküdar Belediyesi ile Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) birlikte yürüttüğü etkinlik dün Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.