4 Ağustos 2010 Çarşamba

MİLLİ SARAYLAR TABLO KOLEKSİYONU SERGİSİNİN SÜRESİ UZATILDI

TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde 12 Haziran'da açılan ''Renk, Işık Görkem; Milli Saraylar Tablo Koleksiyonundan Seçmeler'' adlı tablo sergisinin süresi 5 Eylül'e kadar uzatıldı.

İZMİR'E GÖRKEMLİ BİR OPERA BİNASI YAPILACAK

İzmir, 21’inci yüzyılın ilk 10’unu devirdiğimiz şu günlerde, biraz geç de olsa kentin simgelerinden olacak görkemli bir opera binası için kolları sıvadı. Türkiye’nin en nitelikli konser salonu tanımlamasının yapıldığı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin (AASSM) ardından İzmir, bir de uluslararası niteliklere sahip opera salonuna kavuşuyor. Tıpkı AASSM gibi yeni opera binasının da yarışma ile hayata geçirilmesini kararlaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mart ayında açtığı Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda sona yaklaşılırken İzmir’in operası da şekilleniyor.

'GENÇLİK OTOBÜSÜ' YOLA ÇIKTI

MCD Gençlik Kulübü tarafından hazırlanan ''Gençlik Otobüsü'' projesi kapsamında, 51 Türk genci, 20 gün boyunca 10 Avrupa ülkesini gezecek.

TÜRK JİNEKOLOG BAŞARDI!

Kemoterapi tedavisi alacak olan 2 yaşındaki kız çocuğuna, ileride anne olmasını sağlayacak yumurta dondurma işlemi gerçekleştirildi.     

ANKARA'DA 3 GÜN 'SICAK TATİLİ'

Ankara’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle il genelindeki kamu görevlisi engelliler ve kronik hastalığı olanlar, 4-5-6 Ağustos’ta idari izinli sayılacak.

ÖRDEKLER İÇİN 'YOĞUN BAKIM'

Bir dekan yardımcısı Van’daki bir gölde kurduğu çadırda hastalanan ördekleri beş gün yoğun bakımda tutuyor, iyileştirip salıyor.

TUZLA PLAJINA KAVUŞTU

Tuzla Belediyesi’nin 6 ay önce sahildeki site sakinleri ile villa sahiplerinin yaklaşık 30 yıldır işgal ettiği sahil alanlarını halka açması, Tuzlalıların 30 yıl sonra denize girmesini sağladı. Bazı site ve villa sahiplerinin tel örgüler ve istinat duvarları çekerek yıllardır sahil bandını kapattığı için, Tuzlalılar 30 yıldan beri buralarda denize giremiyordu.