10 Mayıs 2013 Cuma

İTÜ ATLAS PROJESİ HAYATA GEÇTİ



Sözlük platformlarından İTÜ Sözlük yazarlarının oluşturduğu girdiler artık sadece sözlükte kalmıyor. İTÜ Sözlük'ün hayata geçirdiği 'Atlas' isimli proje tamamen sözlük yazarlarının 2004'ten beri sözlüğe aktardıkları bilgilerden besleniyor. Bir anlamda bir aracı olan Atlas, yazarların girdilerini dünya üzerindeki koordinatları ile buluşturuyor.

TÜRKİYE’NİN YENİLİK MERKEZİ KAPILARINI AÇTI



Dünyanın en köklü bilim şirketlerinden DuPont, Türkiye’deki bilimsel ve teknolojik gelişmelere doğrudan katkı sağlamayı amaçladığı İnovasyon Merkezi’ni hayata geçirdi. Enerji ve tarımdan uzay-havacılık sanayisine kadar sayısız bilimsel ve teknolojik alanda Ar-Ge projeleri gerçekleştiren DuPont, dünya genelindeki 10 bin bilim insanıyla sahip olduğu birikimi Türk girişimci ve şirketlere sunmaya hazır.

TARİHİ KENTTE SENFONİ SESLERİ YÜKSELECEK



15-21 Mayıs Gençlik ve Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs günü Commagene uygarlığına ait 5 büyük yerleşim yerinden biri olan tarihi Perre Antik kentinde, gençleri sportif aktivitelerinin yanı sıra kültür paylaşımını artırmayı ve toplum diyaloguna katkıda bulunmayı hedef alan proje kapsamında; Doğu ve Batı Medeniyetlerinin kesiştiği ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan tarihi mekan Perre ve Adıyaman’da buluşturmayı hedefliyor.

YILIN BESTECİSİ KAMRAN İNCE!



Radikal yazarı Serhan Bali’nin genel yayın yönetmenliğini üstlendiği klasik müzik dergisi Andante’nin dördüncüsünü düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Önceki gün The Marmara Pera Oteli’nde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Serhan Bali’nin katılımıyla gerçekleşen bir basın toplantısıyla açıklanan ödüller dört yıldır ‘Yılın Bestecisi’, ‘Yılın Piyanisti’, ‘Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu’, ‘Yılın Orkestrası’ gibi pek çok dalda dağıtılıyor.

KANSERLİ ÇOCUKLARA KÜTÜPHANE



Zonguldak'ta, üniversite öğrencilerinin başlattığı kampanya kapsamında toplanan kitap ve oyuncaklar ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde kanser tedavisi gören çocuklar için kütüphane ve oyun odası açıldı.

TOTAL WAR: ROME II'NİN ÇIKIŞ TARİHİ DUYURULDU



SEGA Total War: Rome II'nin Collector's Edition versiyonu, ön sipariş DLC'si ve çıkış tarihini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre oyun 3 Eylül'de yayınlanacak.