17 Eylül 2012 Pazartesi

'CONTEMPORARY İSTANBUL'A GERİ SAYIM

Türkiye'nin en kapsamlı çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 22-25 Kasım'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda sanatseverlerle buluşacak.

'ALTIN KOZA' HEYECANI YARIN BAŞLIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek ''Uluslararası 19. Altın Koza Film Festivali'' bugün Ediz Hun, Perihan Savaş ve yapımcı Abdurrahman Keskiner'e ''Yaşam Boyu Onur Ödülleri''nin verileceği açılış töreniyle başlayacak.

PROF. DR. ÖZCAN DÜNYANIN EN PARLAK 10 BİLİM İNSANI ARASINDA GÖSTERİLDİ

Popular Science dergisi Prof. Dr. Aydoğan Özcan'ı dünyanın en parlak 10 bilim insanı arasında gösterdi. California Üniversitesi’nde görevli Prof. Özcan’ın ‘kan tahlili yapan cep telefonu’, bilimin zirvesinden inmiyor.

KARA ŞİMŞEK GERÇEK OLUYOR

New Scientist dergisinde yayınlanan habere göre, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MTI) araştırmacılarının, şahsa ait araçlar için geliştirdikleri, CarSpeak (Konuşan araba) adı verilen iletişim sistemi, sürücülere kör noktalar ve beklenmeyen durumlar hakkında 3 boyutlu görüntüyle bilgi vererek, kaza olasılığını azaltmaya yardımcı oluyor.

KALP DELİĞİNE AMELİYATSIZ ÇÖZÜM

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğuştan kalbi delik olan bir hastanın kalbi ameliyatsız bir şekilde kapatıldı.

HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ BAŞLADI

Köprü ve otoyollardaki trafiği rahatlatmayı hedefleyen Hızlı Geçiş Sistemi İstanbul'da bu sabahtan beri kullanılmaya başlandı.