23 Eylül 2013 Pazartesi

ALTIN KOZA "GÖZÜMÜN NURU" VE "YOZGAT BLUES"UN



Adana'da düzenlenen 20'nci Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Film Ödülü"nü bu yıl Hakkı Kurtuluş ile Melik Saraçoğlu'nun yönettiği "Gözümün Nuru" ve Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği "Yozgat Blues" filmi aldı.

PINK MARTINI 'GET HAPPY' DİYECEK



‘Sympathique’, ‘Hang on Little Tomato’, ‘Hey Eugene!’ gibi albümleriyle tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip Pink Martini grubu 24 Eylül’de yayımlanacak yeni albümü ‘Get Happy’nin Avrupa turnesinin ilk iki konseri için bir kez daha Türkiye ’ye geliyor.

PERA FEST'TEN 'GEZİ RUHU'NA SELAM!



İstanbul ’un disiplinlerarası sanat festivali Pera Fest, 12. yılına ‘Gezi ruhu’nu selamlayarak dün gece Hayal Kahvesi Beyoğlu ’nda, Teneke Trampet ve Siya Siyabend’in sahne aldığı konserle başladı. 30 Eylül’e dek sürecek festivalin ana teması ‘Sanat ve Siyaset’.

500 BİSİKLETÇİ MUDANYA'DA BAYRAK AÇTI



Bu yıl 5.'si gerçekleştirilen "Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu"nda sağlıklı yaşam vurgusu yapıldı. Sabah saatlerinde Bursa Tophane'den start alan bisikletçiler, öğleyin ulaştıkları Mudanya Mütareke Meydanı'nda turu noktaladı.

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ JEOPARK PROJESİ



Dünyanın en iyi jeopark projesine aday Türkiye’nin ikinci jeopark projesi Bitlis’te bulunan dünyanın ikinci büyük krater gölünün bulunduğu Nemrut Kalderası’nda hayata geçiriliyor.

EMMY ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



Televizyon dünyasının oscarları olarak bilinen Emmy Ödülleri, Los Angeles kentindeki Nokia Tiyatrosu'nda düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu.

SAKİN ŞEHİRDE KÜLTÜR BULUŞMASI




İzmir'in Seferihisar ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Seferihisar Kültürler Buluşması" başladı. Altı gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört yanından gelip Seferihisar'a yerleşen ve dernek kuran Afyonkarahisarlılar, Ahıska Türkleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular, Karadenizliler, Tokatlılar ve Yozgatlılar, "Hepimiz Seferihisarlıyız" diyerek buluştu. Seferihisar girişindeki kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

MİLYONLARCA ARAÇ SAHİBİNE 5 BİN TL'LİK MÜJDE



Hurda araçlar yüz güldürecek. Teknik düzeydeki taslağa göre 20 yaş üstü araçlar hurda indiriminden faydalanabilecek.