8 Ekim 2010 Cuma

DÜNYACA ÜNLÜ ÇELLİST TÜRKİYE'DE

Müzikseverleri rüya gibi bir konser bekliyor... Dünyaca ünlü çellist Ophélie Gaillard, 10 Kasım Çarşamba günü MKM'de sevenleriyle buluşacak.

ULUSLARARASI NASREDDİN HOCA KARİKATÜR YARIŞMASI...

Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması etkinlikleri kapsamında, çeşitli ülkelerden 30 karikatür sanatçısı, 10-17 Ekim tarihleri arasında, İstanbul'da olacak.

USTANIN 'KAYIP FLÜT KONÇERTOSU' BULUNDU

18. yüzyılda yaşamış olan ünlü İtalyan keman virtüözü Antonio Vivaldi'nin kayıp konçertolarından biri İskoçya'da bulundu.

2010 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ LLOSA'NIN

2010 yılı Nobel Edebiyat Ödülü'nü Perulu yazar Mario Vargas Llosa kazandı. "Adaylar arasında olduğumu bile düşünmüyordum diyen Llosa, "Bu, Latin Amerika edebiyatının ve İspanyol dilinin kabul edilmesidir" dedi.

YÜKSEK TANSİYON TEDAVİSİNDE UMUT IŞIĞI

Vücutta yüksek tansiyona neden olan mekanizma İngiliz bilimadamlarınca ortaya çıkarıldı. Bunun, hastalığın durdurulması veya yeni tedavi yöntemlerinin bulunmasını sağlayabilecek önemli bir başarı olduğu bildirildi.

GİRİŞİMCİ KADINA İŞİNİ KURMA FIRSATI

KOSGEB Trakya Bölge Müdürü Eskicioğlu: "27 bin TL'lik hibe veriyoruz. Eğer, bu para yetmiyorsa; makine gibi maliyet gerektiren malzemeler gerekiyorsa, bunun içinde faizsiz ancak 2 yıl süreli eşit ödeme yapılması koşuluna bağlı olarak 70 bin TL veriyoruz.''       

SAÇLARINIZ UZARKEN, AĞAÇLARINIZ BÜYÜSÜN

Transmed Saç ve Estetik Cerrahi Kliniği, Çekül’ün “7 Ağaç Ormanları” projesine destek veriyor. Kendi korusunu oluşturan Transmed, “Ekim’de Ekim Zamanı” diyerek Ekim ayı içerisinde her saç ekimi yaptırana “7 ağaç” armağan ediyor.

OSMANLI’DAN CUMHURİYET’E MÜZİKAL BİR HİKAYE

CRR Konser Salonu saray üniversitesi Enderun Mektebi’nden başlayan, batılılaşmanın ilk safhası Mûsika-yi Hümâyûn’a devam eden müzikal yolculuğumuzun hikayesinin anlatılacağı “Enderun’dan Mızıkaya” başlıklı konserle 11 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de müzikseverler merhaba diyecek. Konser, müzikal tarihimizde Türk Müziği ve Batı Müziği’nin sergilediği birlikteliği ve uyumu gösterirken, günümüzde yaşanan müzikal ayrımcılığa da eleştirel bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor.

ÖLÜMÜNÜN 100. YILINDA ANILACAK

UNESCO'nun 'Osman Hamdi Bey Yılı' ilan ettiği 2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla Turgut Beldesi Osman Hamdi Bey Konağı'nda, 8-26 Kasım 2010 tarihleri arasında Osman Hamdi Bey'in önemli eserleri sergilenecek.