27 Mayıs 2011 Cuma

AFYON CAZ, 11'İNCİ YAŞINI KUTLUYOR

Afyonkarahisar Caz Festivali, bu yıl 1-7 Haziran tarihleri arasında 11’inci kez düzenleniyor. Festivalin açılışını Prag ve Afyon şehirleri arasındaki altı yıllık müzikal dostluk çerçevesinde yine Çek Cumhuriyeti’nden müzisyenler yapacak. Açılışta Prag’lı genç caz şarkıcısı Teresa Rajnincova’ya Prag cazının deneyimli isimlerinden oluşan Groove Inn eşlik edecek. Güçlü bir groove duygusuyla çalan topluluk, müziğini ‘inleyen soul’, ‘delici blues’ sözleriyle tanımlıyor.
Afro-Küba müziği yapan Los Numberos Trio’nun yanı sıra Prag’dan gelecek bir başka topluluk da jazz-barocks adı verilen kendi stilinde önemli işlere imza atan Ostas. Caz, rock ve klasik müziği harmanlayan topluluk, Slavik ezgilere de yer vererek müziğin köklerine iniyor.

ALZHEİMER İÇİN 14 MİLYON AVROLUK FON

Avrupa Araştırma Alanındaki ''Alzheimer Ortak Programlama İnisiyatifi'' alzeimer hastalığının teşhis ve etkilerinin incelenmesinde büyük yeri olan biyomarker (biyolojik belirteç) geliştirecek araştırmalar için 14 milyon avroluk kaynak ayırdı.

GIRNATA'DAN İSFAHAN'A İSTANBUL

28- 29 Mayıs tarihlerinde Tarih ve Medeniyet paralelliğinde İstanbul ve dönemin diğer önemli şehirlerinin ilişkileri ve bağlantısının konuşulacağı bir sempozyum düzenlenecek.