Edebiyat, resim, sinema ve televizyonda karşımıza çıkan kült figürleri hicveden sergi Fransız Kültür Merkezi'nde çizgi roman severleri bekliyor.
20 Haziran 2011 Pazartesi
ÇİZGİ ROMAN AYNAYA BAKIYOR
Etiketler:
çizgi roman,
edebiyat,
Fransız Kültür Merkezi,
komedi,
kültür,
mizah,
sergi
MİDE KANSERİNİN GELİŞİMİNİ ÖNLEYEN PROTEİN
Güney Kore'de Prof. Park Sang-von ve ekibi, mide kanserine yakalanan 40 hastadan alınan kanser hücrelerini inceledi ve midenin ürettiği Gastrokin 1 (GKN1) adlı proteinin miktarı ile tümörün büyüklüğü arasında bağlantı olduğunu gördü.
KONUŞAMAYANLAR ARTIK "GÖZLERİ" İLE KONUŞACAK
Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisinin geliştirdiği “göz hareketlerini yazıya çeviren sistem” ile konuşma ve hareket yeteneğini kaybetmiş kişiler çok az sayıda göz hareketi ile daha kısa zamanda çevresi ile iletişim kurabilecek.
TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ANADOLU'DA
''Gelin tanış olalım'' sözüyle yola çıkan 9. Türkçe Olimpiyatları Anadolu turunda. Türkçeleriyle herkesi kendilerine hayran bırakan dünya çocuklarının ilk durağı Sakarya oldu.
TÜRK TELEKOM YURTDIŞINA 40 KAT HIZLI ÇIKARACAK
Türk Telekom, 2010 yılında satın aldığı Avrupa’nın önde gelen bağımsız toptan data ve kapasite sağlayıcılarından Macaristan merkezli Pantel’in desteğiyle Türkiye’nin yurtdışı çıkış kapasitesini 40 kat artırıyor. 2005 yılında 30 gigabit olan, yapılan yatırımlarla bugün 650 gigabit seviyesinde olan yurtdışı çıkış hızı, bu son adımla 1.2 terabite çıkacak. Sağlanan kapasite artışıyla yurtdışında bulunan, aralarında Google, Youtube, Facebook, Twitter gibi platformların da yer aldığı pek çok siteye Türkiye’den erişim daha hızlı hale gelecek.
MUCİZE TOHUMLAR UYANDI
Anadolu mirası tohumların yeniden hayat bulması adına İstanbul Ticaret Borsası önderliğinde yürütülen Tohum Bank projesinde umutlar yeşerdi. Namık Kemal Üniversitesi kontrolünde yürütülen araştırmanın ilk sonuçlarına göre mısır ve yulaf tohumlarının çimlendiği ortaya çıktı.
Borsa laboratuvarlarında bulunan tohumların Türkiye tarımını dışa bağımlılıktan büyük ölçüde kurtaracağı öngörülüyor. İstanbul Ticaret Borsası Başkanı İslam Ali Kopuz, tohumların keşfinden sonra Namık Kemal Üniversitesi'yle konuyu Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın gündemine taşıdıklarını belirterek süreci şöyle anlattı: "Bakanlık projeyi teşvik etti. Daha sonra İstanbul Ticaret Borsası Meclisi bir araştırma komisyonu kurdu. Bakanlık yetkililerinin yardımlarıyla çimlendirme faaliyetlerimiz başlatıldı." Faaliyetlerin başlamasının ardından TUGEM Gen Bankası'yla ortak girişimde bulunarak önemli adımlar attıklarını söyleyen Kopuz, bu yılın ocak ayından itibaren devam eden çalışmalar sonucunda mısır ve yulaf tohumlarında canlanma ve çimlenme gözlemlendiğini ifade etti. Kopuz, "Bu tohumlar ortak kültürel mirasımız. Tüm hassasiyet ve olanaklar sonuna kadar kullanılacaktır" dedi.
Üretimine geçilecek tohumların geliriyle İstanbul Ticaret Borsası Vakfı'nı kuracaklarını belirten Kopuz, "Bu vakfa aktarılacak kaynakla başta Türk tarımı için Ar-Ge faaliyetlerine eğilebilir, eğitim ve burs gibi hizmetler verebiliriz" şeklinde konuştu. İTB Tohum Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yılmaz ise diğer tohumlarda da ümit olduğunu, onların da canlı çıkacağına inandıklarını kaydetti.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)