4 Mayıs 2012 Cuma

İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ 18. KEZ PERDELERİNİ AÇIYOR

İstanbul Tiyatro Festivali, yurt dışından 5, Türkiye’den 40’a yakın tiyatro ve dans topluluğu ve 100’ü aşkın gösteriyi 18. kez tiyatroseverlerle buluşturuyor.

YÖK'TEN FORMASYON MÜJDESİ

YÖK pedagojik formasyon programını kaldırma kararını revize etti. Yeni karar göre öğrenci ve mezunlar pedagojik formasyon almaya devam edebilecek. 5 Nisan'da alınan kaldırma kararı ise 2012 - 2013 yılında üniversiteye giriş yapanları kapsayacak.

ELEKTRİK FATURALARI TARİH OLACAK

Konya'da üretilip, Eskişehir'de bir firma tarafından satışa çıkarılan güneş paneli, konutlarda hem sıcak su hem de elektrik ihtiyacını karşılıyor.

BEETHOVEN'IN KONUĞU TÜRKİYE'DEN

Bonn’da düzenlenen Beethoven Festivali’nin “Orkestra Kampüsü” bölümünün konuk orkestrası bu yıl Türkiye'den. Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası eylül ayında Bonn’da ağırlanacak.

SAMSUNG GALAXY S III TANITILDI

Samsung, aylardır konuşulan Galaxy S III'ü resmen tanıttı.

KÖRLER İÇİN YENİ UMUT

Uzun yıllardır tamamen kör olan iki İngiliz yeni göz implantları sayesinde kısmi olarak görmeye başladı. Retinalarının arkasına yerleştirilen implantlar sayesinde iki hasta da ışığı algılayabilmeye ve bazı şekilleri seçebilmeye başladı.

ANTİ-WİFİ DUVAR KAĞIDI ÜRETİLDİ

Fransız bilim adamları, yerel kablosuz ağ şebekesi veya cep telefonunun elektromanyetik dalgalarını, radyo dalgalarını ya da yardım frekanslarını karıştırmadan filtre edebilen bir duvar kağıdı geliştirdi.