4 Ocak 2013 Cuma

DOĞAL AFETLERDE ELETRONİK CİHAZLARI ŞARJ EDECEK ÜRÜN GELİŞTİRİLDİ



Dünyanın en büyük elektronik ürün pazarı olan ABD’de, mühendisler beklenmedik enerji kesintilerine karşı tüketicilerin yardımına koşacak bir ürün geliştirdi. MetAir şirketi tarafından geliştirilen şarj sistemi, her türlü elektronik cihazı haftalarca çalıştırabilecek kapasiteye sahip.

MÜJDAT GEZEN'İN '1881'İ AYAKTA ALKIŞLANDI



Sanatçı Müjdat Gezen'in yazıp yönettiği "1881" adlı oyun ayakta alkışlandı.

ORGANİK ÇÖPTEN BİYOGAZA



Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yeni devreye sokulan bir projeyle çöpten biyogaz üretilmeye başlandı.

ATIK YAĞLAR DÖNÜŞÜYOR



Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne'de ev ve iş yerlerinden çıkan atık yağların, ''Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği''ne uygun olarak toplandığını söyledi.

COSTA ÖDÜLLERİ KADIN YAZARLARIN



İngiltere'de verilen Costa Kitap Ödülleri'nde bu yıl roman, ilk roman, şiir, biyografi, çocuk kitabı kategorilerinde tüm ödülleri kadın yazarlar kazandı.

DAMIEN HIRST İSTANBUL'DA



Çağdaş sanatın en bilindik isimlerinden Damien Hirst, ilk kez bir solo sergiyle İstanbul ’a geliyor. 11 Ocak’ta Portakal Sanat Evi’nde açılacak sergide, sanatçının 31 eseri satışa açık olarak ziyaretçilere sunulacak.

PANDA KANINDA SÜPER ANTİBİYOTİK



Sayıları 1600 civarında ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 'panda'lar, çok güçlü yeni antibiyotiklerin kaynağı olabilir.

KANSER OKULU'NUN ÜÇÜNCÜ DERSİ BAŞLIYOR



Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından toplumu bilgilendirmek amacıyla başlatılan ‘Kanser Okulu’nun üçüncü dersi, 6 Ocak Pazar günü saat 12.00’de Antalya Kültür Merkezi’nde yapılacak. Etkinliğe vatandaşlar ücretsiz katılabilecek.

SÜRÜCÜLERİN KABUSU TÜNELLE SON BULDU



Van-Bitlis karayolunda bulunan 2234 metre uzunluktaki Kuskunkıran Geçidi, yapımı 7 yıl süren tünelin faaliyete geçmesiyle sürücülerin kabusu olmaktan çıktı.