9 Ağustos 2010 Pazartesi

GİRİT'TE SİRTAKİ REKORU

Ülkelerindeki ekonomik darboğazın kasvetini dağıtmak isteyen binlerce kişi, dün, polisin de trafiği durdurduğu Girit’in 200 kilometrelik anayolunda insan zinciri oluşturarak 15 dakika kadar sirtaki oynadı.

ZÜHAL YORGANCIOĞLU'NDAN 60 YILIN ESERLERİ

Türkiye'nin ilk fahri kültür elçisi ve markalaşmış ilk moda tasarımcısı Zühal Yorgancıoğlu, 60 yılı kapsayan çalışmalarından oluşan sergiyi Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde açtı.

DÜNYA İÇİN EN YEŞİL ANLAŞMA

Latin Amerika ülkesi Ekvador, yeryüzünün biyo-çeşitlilik açısından en zengin yağmur ormanı alanlarından birinin altında yatan muazzam petrol rezervlerini hiç çıkarmama, böylece doğal dengeyi bozmama ve küresel ısınmayı artırmama karşılığı kendisine tazminat ödenmesini sağlama yolunda önemli bir adım attı. ‘Dünyanın ilk gerçek yeşil enerji anlaşması’ diye nitelenen girişim, Ekvador’un Yasuni Ulusal Parkı’nın altında yatan 846 milyar varillik ham petrolü çıkarmaması karşılığı zengin ülkelerin o miktar petrolün piyasa değerinin yarısı olan 3.6 milyar doları ödemesini öngörüyor. Ekvador bu parayı yenilenebilir enerjiye yatıracak.

TÜRK KADININI DÜNYADA TEMSİL EDİYOR

Kayseri'de sandalye üretimi ile iş hayatına başlayan Şafak Çivici, Türkiye'deki görevlerinin yanı sıra üstlendiği görevlerle Türk kadın girişimcileri dünyada temsil ediyor.       

PİDEYE BU YIL ZAM YOK

Ramazan ayının olmazsa olmazı pidenin bu yılki fiyatını İstanbul Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları birliği açıklandı.

ANEMİYE KARŞI YENİ UMUT

Hollandalı bilim adamları, kalıtsal anemiye çözüm olabilecek ya da en azından sorunun giderilmesine yardımcı olacak bir protein keşfetti.

TELEKOM'DAN YENİ KAMPANYA

Akşam 7’den sabah 7’ye kadar evden bedava konuşma kampanyasını yıl sonuna kadar uzatan Türk Telekom, yeni bir kampanyaya daha imza attı. Şirketin Ev Avantaj tarifelerinden yararlanan 4.3 milyon abonesi, Ramazan ve bayram boyunca şehiriçi-şehirlerarası ayrımı olmadan bütün ev ve iş telefonlarını tüm gün ücretsiz arayabilecek.