10 Mart 2014 Pazartesi

DİKENLİ İNCİR, ORMANLARI YANGINDAN KORUYACAK



Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, olası orman yangınında alevlerin yayılmasını önlemek ve köylülere gelir sağlamak amacıyla bol su içerme özelliği taşıyan, doğal ortamda emek harcanmadan yetişebilen dikenli incir dikiyor. Bölge Müdürü Abit Baca, gelir getirici türlerle ağaçlandırma çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

VÜCUTTAKİ YAĞ ORANINI DÜŞÜREN MOLEKÜL TESPİT EDİLDİ



ABD'li bilim insanları, egzersizle elde edilen olumlu kazanımların kaynağı olan kaslardaki küçük molekülleri gözlem altına aldı ve "beta-aminoisobütirikasit (BAIBA) molekülünün, kilonun azalmasına, vücuttaki yağ oranının düşmesine, vücudun enerji yakımının artmasına ve kan şekeri seviyesinin iyileşmesine neden olduğunu tespit etti.

10 MİLYON KİŞİYE ÜCRETSİZ DAĞITILACAK!



Bakanlık, vatandaşlarda ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik bilinç oluşturmak amacıyla, 10 milyon ücretsiz diş fırçası ve diş macunu dağıtacak.

"BURSA 1. TİYATRO FESTİVALİ" BAŞLADI



Bu yıl ilki düzenlenen "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri 1.Tiyatro Festivali" 8 ülkenin katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Festival açılışına çok sayıda yabancı tiyatro oyuncusu katılırken vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

KARATEDE 3 MADALYA



Dünya Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Karate 1 Premier Lig’in üçüncü etabında, ilk günde milli sporcularımız 3 madalya kazandı.

MASAL DÜNYASI ŞATOSU AÇILDI



Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin, Sazova Mahallesi’ndeki Bilim Sanat ve Kültür Park içerisine yaptırdığı ’Masal Dünyası’ şatosu açıldı.