7 Mayıs 2011 Cumartesi

ATATÜRK DEVRİMLERİNİN İZİNDE 87 YIL


Cumhuriyet gazetesi 87. yaşını bugün İstanbul ve Ankara'daki etkinliklerle kutlayacak. İstanbul'daki etkinlikler Beşiktaş'taki Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Konferans Salonu'nda 19.30'da başlayacak. Ankara'daki kutlamalar ise Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde. Saat 14.00'te başlayacak etkinlikler gün boyu sürecek. Etkinliklere tüm okurlarımız davetlidir.

HİTİT'TEN OSMANLI'YA SERGİSİ İSTANBUL'DA

Hitit döneminden Osmanlı İmparatorluğuna kadar Anadolu'da ve çevresinde hüküm süren imparatorlukları simgeleyen eserlerin yer aldığı ''İmparatorlar İstanbul'da: Hitit'ten Osmanlı'ya'' sergisi, 11 Mayıs-1 Ağustos arasında İstanbul Arkeoloji Müzesi Assos Salonu'nda meraklılarıyla buluşacak.

RIFAT ILGAZ 100 YAŞINDA

"Hababam Sınıfı'nın yazarı" olarak 7'den 70'e herkesin gönlünde taht kuran ve 1993 yılında vefat eden şair-yazar Rıfat Ilgaz, doğumunun 100. yılında çeşitli etkinliklerle anılacak. Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz, etkinliklerin, yazarın doğum günü olan 7 Mayıs Cumartesi günü İstiklal Caddesi'nde başlayacağını söyledi.

SELANİK'TEN İSTANBUL'A BİSİKLET TURU

Işık Okulları, 1885 yılında kurulduğu Selanik'ten başlayarak İstanbul Şile'ye uzanan bir bisiklet turu düzenledi. "Işık yolculuğu" adını taşıyan tur, bugün Selanik'te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün evinde düzenlenen törende Işık Okulları'nın simgesi olan meşalenin yakılmasıyla başladı.

KAĞITTAN TELEFONLAR YAKINDA CEBİNİZDE

PaperPhone (KağıtFon) adı verilen telefon, 'cüsseli rakiplerinin" yaptığı arama, mesaj alıp yollama, müzik çalma, e-kitap görüntüleme gibi tüm işlemleri yapabiliyor. Cihaz kıvrılması, katlanması köşe ya da kenarlarından esnetilmesi durumunda farklı işlevleri devreye sokuyor.

FACEBOOK KULLANICILARINA ARTIK PARA ÖDEYECEK!

İnternet sektöründeki her beğenilen fikri Facebook kendi bünyesine davet etmeye devam ediyor. Groupon'u bile kendi içeriğine ekleyen ünlü sosyal ağ sitesi şimdi ise tıkla kazan reklamcılığına el attı. 500 milyon üyesiyle dünyanın en avantajlı reklam platformu haline gelen Facebook, bundan sonra reklamları tıklayan üyelerine para da verecek.