19 Temmuz 2012 Perşembe

İDO TEK FİYATA DÖNÜYOR

Son dakika biletlerine uygulanan yüksek fiyat ve internet satışında yaşanan sorunlarla büyük tepki çeken İDO, tek fiyat uygulamasına döneceğinin sinyalini verdi. İDO’nun yüzde 30 ortağı Akfen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Benim de bilet alamadığım oldu, hata yaptık. Tüm yolculardan özür diliyorum” dedi.

BABYLON'DA YENİ SEZON GÖRÜNDÜ

25 Eylül’de Jukebox partisiyle yeni sezon için kapılarını açmaya hazırlanan Babylon, 2012-2013 sezonunda yine birçok farklı müzik türünün en başarılı temsilcilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

AFONİ HASTALARI SESE KAVUŞACAK

Boğaz veya gırtlak hastalıkları, konuşma kaslarını kontrol eden sinirlerin hastalanması veya ses tellerinde yaşanan bozulmalara bağlı sesini kaybeden afoni hastalarının sesleri yeniden duyulacak. Işık Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ümit Güz ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Gürkan tarafından sürdürülen çalışmayla sesini kaybeden hastalar eski seslerine kavuşacak.

ARTIK HER YERDE TANINACAKLAR

Sabancı Vakfı'nın hayata geçirdiği "Fark Yaratanlar" programı, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan "sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini" anlatmaya devam ediyor. Programın yeni Fark Yaratan'ı, Sulukule Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği ve İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Konservatuarı işbirliğiyle hayata geçirilen Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi oldu. Sulukuleli çocuk ve gençleri birarada tutmak ve yok olma tehdidi altındaki Roman kültürünü canlandırmak amacıyla kurulan Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi, 2010 yılından bu yana gençlere müzik eğitimi veriyor.

EVİN SANAT GALERİSİ YAZ KARMA SERGİSİ

Resim ve heykel sanatının ustalarına açtığı sergilerin yanı sıra genç sanatçılara desteği ile de onaltı yıldır Türk Plastik Sanatı’nın vazgeçilmez merkezi olan Evin Sanat Galerisi 12 Temmuz- 28 Eylül 2012 tarihleri arasında farklı kuşaklardan sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.