21 Ekim 2010 Perşembe

TÜRK SANATÇILARA PARİS YOLU

Fransa'daki Türkiye Mevsimi etkinlikleri kapsamında geliştirilen ve görsel sanatlar alanında çalışan Türk sanatçılara Paris'te tahsis edilen bir atölyede yaşama, üretme, özel atölyelerden yararlanma ve yapıtlarını sergileme fırsatı sunan “Türkiye Atölyesi”nin Ocak-Nisan 2011 dönemine başvurular 14 Kasım'a kadar kabul edilecek.

YKY KADIKÖY'DE KİTABEVİ AÇTI

Anadolu yakasında yaşayan kitapseverlerin uzun zamandır beklediği güzel haber nihayet geldi: Yapı Kredi Yayınları Galatasaray, Ankara ve İzmir’den sonra dördüncü kitabevini Kadıköy’de açtı.

SON SINIF ÖĞRENCİLERİNE ÖĞRETMEN OLMA FIRSATI

Üniversitelerin son sınıf öğrencilerine, sadece 2010-2011 eğitim-öğretim yılında geçerli olmak üzere bir kereye mahsus pedagojik formasyon imkanı tanındı.

GÜNDE 1.5 TL'YE ÜNİVERSİTE

AÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın, Açıköğretim ile 2 yıllık, 4 yıllık üniversite mezunlarına ya da öğrenimlerini sürdürenlere günde 1,5 TL’ye sınavsız 2. üniversite imkanı sağladıklarını söyledi.

HAMSİ TEZGAHLARINDA BAYRAM VAR

Karadeniz'de bol miktarda avlanan hamsinin Samsun'daki balıkçı tezgahlarında kilosu 2,5 liraya kadar düştü.       

CAZIN ŞÖVALYESİYLE İKİ AKŞAM

Chivas Regal “Chivas Jazz Knights” serisine, 26 ve 27 Ekim’de cazın efsane ismi Marcus Miller’ı ağırlayacağı iki konserle devam ediyor. Marcus Miller cazseverlerle, Chivas Jazz Knights kapsamında Salon’da buluşacak.

KARİKATÜR OSCAR’LARI VERİLDİ

Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödülleri önceki gün düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yarışmanın birincisi, Filistin sorununu ele alan karikatürüyle Ahmet Öztürklevent oldu.

DÜNYANIN İLK 3D VİDEO EL KAMERASI TÜRKİYE'DE!

Panasonic dünyanın ilk 3D video el kamerasını Türkiye’de de piyasaya sundu. Panasonic Elektronik Satış A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Shigeo Suzuki, 3D (3 Boyutlu) içerik yaratmanın bir devrim olduğunu belirterek, Panasonic 3D video el kamerasının kullanıcıların kişiselleştirilmiş içeriklerini yaratmalarını sağlayarak bu alanda dünyada bir ilki başardığını söyledi.