11 Haziran 2010 Cuma

"BU MÜZE, TÜRKİYE VE ÇEVRESİ İÇİN BİR İLK OLACAK"

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, ''Ufuk Güldemir Yaban Hayatı Müzesi''nin Türkiye ve çevresi için bir ilk olacağını söyledi.

ASTURİAS ÖDÜLÜ MAALOUF'UN

İspanya'nın prestijli Asturias Prensliği Ödülü'nün edebiyat kategorisindeki bu yılki sahibi Lübnan doğumlu Fransız yazar Amin Maalouf oldu.

BU PROJE KÖYDEN GÖÇÜ DURDURUR

Afyon Tazlar’da toprakları koruyarak, köylüye alternatif geçim kaynakları sunarak, doğru tarım teknikleri ve  sulama tekniklerini uygulatarak hane başına düşen gelirin artmasını sağlayan proje yaygınlaşıyor...

KARADENİZ ÇOCUKLARA EMANET

Karadeniz’in sorunlarının küçük yaşlarda kazanılacak bilinçle aşılabileceği düşüncesinden yola çıkarak hazırlanan “Karadeniz Eğitim Kutusu”, konusunda uzman sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirilen çok ortaklı, örnek bir çalışma niteliğinde.

PENCEREDEN ELEKTRİK ÜRETTİ

Her yıl Finlandiya Teknoloji Akademisi tarafından verilen ve dünyanın alanındaki en büyük ödülü olan Milenyum Teknoloji Ödülü’ne, bu yıl İsviçre’nin Lausanne Federal Teknoloji Enstitüsü’nden Profesör Michael Gratzel layık görüldü. “Elektrik üretebilen pencere” fikrinin önünü açan, düşük bütçeli bir güneş paneli icat eden Gratzel, 800 bin euro (yaklaşık 1.5 milyon TL) değerindeki ödülünü, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen törenle kabul etti.

MECLİS'TE GENÇLİK MUTABAKATI

Gençlerin, sorunlarını ve önerilerini Parlamento'da dile getirebilmesi için oluşturulan TBMM Gençlik Komitesi, faaliyetlerine başladı. Gençlerin talepleri üzerine TBMM Başkanlığı'nın da devreye girmesiyle AK Parti, CHP ve MHP komiteye üye vermeyi kabul etti. BDP ise bu aşamada çalışmalara katılmayacağını açıkladı. AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, ortak basın toplantısı düzenleyerek komiteyi tanıttı.