30 Eylül 2011 Cuma

SENARYO BULUŞMALARI BAŞLIYOR

Yapımlab tarafından düzenlenen 'Senaryo Buluşmaları 2011', atölye ve seminer olarak iki ayrı formatta yapılacak. “Üç Maymun, İklimler, Bir Zamanlar Anadolu’da” gibi filmlerin yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan tarafından kurulan Yapımlab bünyesinde gerçekleşecek olan "Senaryo buluşmaları 2011"de hem Haluk Ünal tarafından verilecek “Temel Tasarım Senaryo Atölyesi” hem sinema dünyasının önemli isimlerinin konuk olacağı seminer programı sinemaseverlerle buluşacak.

GELİNLİK YERİNE OKUL FORMASI GİYDİ

Babasının ''töremize uygun değil'' gerekçesiyle liseye göndermediği genç kız, öğretmeni ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün çabası ile eğitimine devam etme şansı buldu.

'ALTIN KÜRE ÖDÜLLERİ' TÖRENİ İLK KEZ İSTANBUL'DA

Stage İletişim Danışmanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 20 yıldan bu yana Londra'nın ev sahipliği yaptığı IPRA ''Altın Küre Ödülleri'' töreni, ilk kez bu yıl İstanbul'da gerçekleştirilecek. Halkla ilişkiler alanındaki en prestijli ödül kabul edilen ve 29 kategoride verilen ''Altın Küre Ödülleri'' törenine, dünyanın 100'den fazla en iyi halkla ilişkiler uzmanı katılacak.

AIDS AŞISINDA UMUT VERİCİ GELİŞME

Uzun süredir AIDS aşısı üzerinde çalışan İspanyol bilim insanları, insanlar üzerinde yapılan ilk klinik testlerde umut verici sonuçlar elde etti.

ÜCRETSİZ KANSER TEDAVİSİ!

Sadece özel hastanelerde bulunan imkanlar artık kamu hastanelerinde de oluşturuluyor. Yeni teknik ışın tedavisiyle kanserli hücreler parçalanıp sağlıklı dokular korunuyor. Üstelik bu tedaviyi alan hastalar sıra beklemiyor, hiçbir ücret de ödemiyor.

BORUSAN YENİ SEZONDA SINIR TANIMIYOR

Borusan Kültür Sanat, bol yıldızlı bir programla 2011 - 2012 sezonunu açmaya hazırlanıyor. Dün, Borusan Müzik Evi’nde kurumun yönetim kurulu başkanı Zeynep Hamedi’nin de katıldığı bir basın toplantısıyla açıklanan programda, klasik müzik, caz ve çağdaş müzik meraklılarını ihya edecek isimler var.

HES DURDU AMA BREZİLYA'DA

Hakim Carlos Eduardo Martins, dünya genelinde çeşitli protestolara neden olan Belo Monte Barajı'nın, bölgedeki yerli halkın Amazon'un kolu olan Xingu Nehri'ndeki balıkçılık faaliyetlerine zarar vereceği gerekçesiyle durdurma kararı aldığını açıkladı. Brezilya hükümeti, destek verdiği 11 milyar dolarlık ve 11 bin megavatlık proje hakkındaki kararın temyize götürüleceğini açıkladı.

'ALTERNATİF NOBEL' ONUR ÖDÜLÜ, ÇİNLİ ÇEVRECİNİN OLDU

Alternatif Nobel olarak anılan Right Livelihood (Doğru Yaşam) ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl da çevre ve insan hakları konusunda çalışanlar ödüllendirildi. Onur ödülü, güneş enerjisi üzerine çalışan Çin’den Huang Ming’e gitti.

ÇİN'DE PANDALARA ÖZEL BAKIM

Çin medyasına göre, ülkenin güneyindeki Sıchuan eyaletinin başkenti Chengdu'daki dev Panda Üretim Merkezi'nde yavru pandaların özenle bakıldığı belirtildi. Özenle bakılan pandaların asıl görevlerinin türlerinin devamını getirmek olduğuna dikkat çekildi.