3 Mart 2014 Pazartesi

TRAKYA BAĞLARI KARAKÖY'DE



Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle gastronomi destinasyonu olarak dikkat çekmek için oluşturulan ‘Trakya Bağ Rotası Sergisi’ 9 Mart’a kadar Karaköy Mimarlar Odası’nda seyahat ve gastronomi meraklılarıyla buluşuyor.

SOKAK HAYVANLARINA ''YEMMATİK VE SUMATİK''



Ankara'nın Çubuk ilçesinde sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için Çubuk Belediyesi örnek bir çalışma başlattı. Sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyaçları otomatik 'Yemmatik ve Sumatik' ile giderilecek.

86. OSCAR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



86. Oscar Ödülleri Los Angeles'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. En iyi film ödülünü 12 Yıllık Esaret (12 Years a Slave) kazandı. En iyi erkek oyuncu ödülünü Sınırsızlar Kulübü (Dallas Buyers Club) filmindeki rolüyle Matthew McConaughey kazanırken, en iyi kadın oyuncu ödülüne ise Mavi Yasemin filmindeki rolüyle Cate Blanchett layık görüldü.

YARI UYUMLU İLİKLE İKİNCİ HAYAT



Ailesinde uygun vericisi olmadığından çareyi yurt dışında arayan lösemi hastaları, çoğu kez ilik bulunamadığı için hayatını kaybediyor. Türkkök Projesi sayesinde artık yarı uyumlu nakillerle bu dert de bitiyor.

TÜRK BİLİM İNSANLARINDAN MÜTHİŞ BULUŞ!



Türk bilim insanlarının geliştirdiği nanokompozit ısı yayan tekstil maddesi, insanoğlunun ısınma ihtiyacına devrimsel bir çözüm getirdi. Patenti alınan teknolojiyle artık kumaşlar, soba işlevi görecek.

TÜRK BİLİM İNSANLARI AKILLI KIZILÖTESİ KAMERA GELİŞTİRDİ



Bilkent, ODTÜ ve Gazi üniversitelerinden araştırmacıların işbirliğiyle yüzde yüz yerli imkanlarla akıllı kızılötesi kamera geliştirildi. İnsan gözünün göremediği yakın kızılötesi dalga boylarında çalışan yeni kameraların uçaklarda kullanılmasıyla sis nedeniyle uçak seferlerinin iptali tarihe karışacak. Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (NANOTAM) Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, tamamen milli olarak geliştirilen kameraların sisin arkasını bile görebildiğini söyledi.