16 Ekim 2012 Salı

DÜNYANIN İLK YELKENLİSİNİN KOPYASI İSTANBUL'DA

İstanbul dev bir yelkenliyi ağırlıyor. Dünyanın ilk yelkenlisi olarak bilinen 'Clipper'ın birebir kopyası 'Stad Amsterdam', Hollanda-Türkiye ilişkilerinin başlamasının 400. yılı şerefine Karaköy Limanı'na demirledi.

OKUL BAHÇESİLERİNDE DOĞAYI ÖĞRENECEKLER

Okul Bahçelerinin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında “Doğa Bahçeleri”ne dönüşebilmesi için örnek uygulama protokolü imzalandı.

''VAN GOGH ALIVE'' BAŞKENTTE

Cer Modern Sanatlar Merkezi'nde, Abdi İbrahim firmasının Türk sanatseverlerle buluşturduğu, ''Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi''nin açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleşti.

MALATYA'DA İLK ÖDÜLLER BELLİ OLDU

Bu yıl 9-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan festival kapsamında verilecek olan 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne Münir Özkul ve Türker İnanoğlu, 'Onur Ödülü'ne ise Türkan Şoray, Kadir İnanır ve John Sayles değer görüldü.
Yaşar Usta, Turşucu Kazım Efendi ve Mahmut Hoca gibi karakterlerle hafızalara kazınan usta oyuncu Münir Özkul, 'yaşam boyu başarı ödülü'ne ilk kez 3'üncü Malatya Uluslararası Film Festivali'nde sahip olacak.

ANTALYA PİYANO FESTİVALİ'MEZOPOTAMYA'YLA AÇILIYOR

16 Kasım’da başlayacak Antalya Piyano Festivali bu yıl Fazıl Say ’ın ikinci senfonisi ‘Mezopotamya’ ile açılıyor. 16-17 Kasım’da gerçekleşecek açılış konserlerinde, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’na Carolina Eyck ‘theremin’le, Çağatay Akyol bas blok flütle ve Bülent Evcil bas flütle eşlik edecek.

FİLİPİNLER'DE MÜSLÜMAN İSYANCILARLA BARIŞ PLANI

Filipinler hükümeti, ülkenin en büyük isyancı Müslüman grubu olan Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) ile çerçeve barış anlaşması imzaladı. Anlaşma 40 yıldır süren, yaklaşık 120 bin kişinin yaşamını yitirdiği çatışmalara son vermeyi amaçlıyor.

NOBEL EKONOMİ ÖDÜLÜ AMERİKA'YA

Dünyanın en prestijli bilim ödüllerinden biri olarak kabul edilen Nobel Ekonomi Ödülü'nü bu yıl Amerikalı ekonomistler Alvin Roth ve Lloyd Shapley aldı. İkili 1.2 milyon doları paylaşacak. Alvin E. Roth, ödülü Shapley ile paylaşmaktan gurur duyduğunu açıkladı.