25 Ocak 2011 Salı

EMEKLİLER MAAŞLARINA KAVUŞUYOR

Başbakan Erdoğan’ın Ekim ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için açıkladığı ‘zam müjdesi’ torba tasarı Meclis’ten geçmediği için Şubat ayına kalmıştı. Torba yasa tasarısının 17 Ocak'a kadar yetiştirilememesi nedeniyle zamlarını alamayan emekliler şubat ayında bir ay gecikmeli de olsa zamlarına kavuşacaklar.

JAZZ COMPANY'DEN 'FRANK SİNATRA GECESİ'

Elite World İstanbul Hotel bünyesinde yer alan Jazz Company'de 28 Ocak Cuma gecesi Frank Sinatra Gecesi yapılacak.

TÜRKİYE 'TEMİZ MOTORİN'E NİSAN'DA GEÇİYOR

Türkiye'de 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle rafineriden kırsal motorin satışı ve bununla ilgili ithalatlar durdu. Kırsal motorin satışı 15 Şubat'tan itibaren dağıtım şirketleri tarafından satılmayacak, 1 Nisan 2011 tarihinden itibaren de akaryakıt bayilerinde satılmayacak.

ABANT ÖZLENEN GÖRÜNTÜSÜNE KAVUŞTU

Kent merkezinde bu sabah başlayan yağmur yüksek kesimlerde kar yağışı olarak etkili oldu. Lapa lapa yağan karın etkisi ile doğa harikası Abant Tabiat Partı beyaz örtü ile kaplandı.

ESKİŞEHİR'DE ORMAN GENÇLEŞTİRME ÇALIŞMALARI

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, Mihallıçık ilçesindeki Çatacık Ormanları'nda gençleştirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Çatacık Ormanları'ndaki çalışmaları inceleyen Aydın, gençleştirme çalışmalarının köy halkına gelir kaynağı olduğunu belirterek, ''Burada kesilen ağaçlardan tel direk ve tomruk çıkıyor. Kesilen ağaçların tamamının değerlendiriyoruz, hatta ağacın kabuğuna bile talep oluyor. Gençleştirme işlemini Yalımkaya Köyü Kooperatifi yapıyor" dedi.

BİLGİSAYAR OYUNLARININ İLGİNÇ TARİHİ

Berlin’deki Bilgisayar Oyunları Müzesi, geçtiğimiz hafta ilginç bir sergiyle meraklılara kapılarını açtı. Geçmişten bugüne milyonlarca kişinin tutkusu haline gelen 16 binin üzerinde bilgisayar oyunu, 2 binin üzerinde donanım ve binlerce dergiyi sergileyen müze, büyük ilgi görüyor.

MEME KANSERİ İLACI AKCİĞER KANSERİNE UMUT OLDU

İsviçre'de yapılan bir araştırma meme kanseri tedavisinde kullanılan ilaçların akciğer kanseri tedavisinde de kullanılabileceğini ortaya çıkardı.