10 Ocak 2012 Salı

GİŞEYİ ARTIRMAK İÇİN İNDİRİM GELİYOR

Kültür Bakanlığı, 'Türk filminin izleyicisini artırmak için fiyatların makul seviyeye çekilmesi amacıyla' sektörle işbirliğine gitmeyi planlıyor.

ŞİMDİ EKO-OKUL ZAMANI

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın geliştirdiği Eko-Okullar projesi ile çocuklara gerçek "yaşam bilgisi" kazandırılıyor...

YKSY'DEN İKİ SERGİ AÇILIŞI

İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Gaziantep kitabevini hizmete açacak olan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, 10 Ocak Salı saat: 17: 00 tarihinde gazeteci – yazar duayen Doğan Hızlan’ın yapacağı bir açılışla kitabevini Gaziantepliler’in hizmetine sunacak.

ALMANYA'DAN SCHENGEN VİZESİ KOLAYLIĞI

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, 6-12 yaş arasındaki çocuklardan Schengen vizesi ücreti alınmayacağı belirtilerek, Almanya'daki kamu kuruluşlarının seminer, konferans, spor, kültür ya da eğitim faaliyetlerine katılacak olan 25 yaşından büyük olmayan yetişkinler için de Schengen vizesi ücretinin 14 Aralık 2011 tarihinden itibaren kaldırıldığı hatırlatıldı.

O ARTIK BEDAVA

Microsoft, uzun zamandır ihmal ettiği efsanesini tekrar hayata döndürüyor; hem de bedavaya...

ERAY DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 1’inci sınıf öğrencisi Eray Arslan, geliştirdiği ’Sanal Hareket Algılayıcı’ adlı yazılımla önce MEF Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye ikincisi, ardından e-Biko tarafından uluslararası alanda düzenlenen yarışmada ’Yazılım Geliştirme’ alanında dünya ikincisi seçildi.

SU GEÇİRMEYEN CEP TELEFONU

Cep telefonu endüstrisindeki yeniliklerin sonu gelmiyor. Küçük bir Amerikan şirketi, tüm cihazlara tamamen su geçirmezlik sağlayan ultra ince bir kaplamayı tanıttı.