22 Kasım 2012 Perşembe

İSTANBUL KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel filmlere yer verilen 24. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali'ne Türkiye’den 190 film olmak üzere, toplam 920 film başvurdu. Kişisel başvuruların dışında, Fransa UNIFRANCE, Polonya Krakow Film Foundation, Almanya Goethe Institut, Hollanda Eye Film Institute, Italya Roma Film Festival, İspanya Instıtuto Cervantes gibi film merkezleri tarafından seçilen kısa filmler de programda yer aldı.

KANATLI DENİZATI EVE DÖNÜYOR

Uşak Arkeoloji Müzesi’nden çalınan Karun Hazinesi’ne ait Kanatlı Denizatı Broşu Almanya ’da ortaya çıktı. Eseri Almanya’ya kaçıranlar Kültür ve Turizm Bakanlığı ’nın sıkı takip ettiğini, eseri satamayacaklarını anlayınca Alman savcılığına teslim ettiler. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Almanya’ya gönderdiği 3 kişilik uzman ekip X-RF denilen bir cihazla inceleyip broşun orijinal olduğuna karar verdi. Broşun orijinal olduğu anlaşılınca operasyon için düğmeye basıldı. Almanya’da içinde çok sayıda Türk’ün de olduğu belirtilen operasyon Alman Interpol’ünce sürdürülüyor. Soruşturma Türkiye ’ye de sirayet edeceğinden isimler şimdilik gizli tutuluyor.

JIMI HENDRIX'İN YENİ ALBÜMÜ ÇIKIYOR

Amerikalı gitarist Jimi Hendrix'in yeni albümü 5 Mart'ta piyasaya çıkıyor.

''AFİFE'' İSTANBULLULARLA BULUŞACAK

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, koreografisi ve librettosu Beyhan Murphy'e, müzikleri Turgay Erdener'e ait ''Afife'' adlı modern bale eserini, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde sergilenişinden 14 yıl sonra yeniden izleyiciyle buluşturacak.

GÖRME ENGELLİLER İÇİN YENİ UMUT

İngiltere'de Southhampton Üniversitesi uzmanlarınca yapılan bir araştırma, görme engelliler için umut oldu.

2500 YILLIK KADIN HEYKELİ SUR DUVARINDAN ÇIKTI!..

İzmir'deki Metropolis Antik Kenti kazılarında 2500 yıllık bir kadın heykeli bulundu. Heykelin çıkarıldığı yer ilginç. Dönemin kadın yöneticilerinden birine ait olduğu sanılan heykel 1000 yıl önce inşa edilen kale duvarında taş olarak kullanılmış.

WINDOWS 8’Lİ NOKIA’LAR TÜRKİYE’DE

Nokia, Windows Phone 8 işletim sistemine sahip Lumia serisi cihazlarını tanıttı. PureView kamera teknolojisi ve kablosuz şarj teknolojisiyle dikkat çeken telefonlar Windows Phone 8 işletim sistemini kullanan cihaz ailesinin Türkiye’de piyasaya sürülen ilk üyeleri.